5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

80 öğrenciden biri sağlıklı çıktı

Muş Sağlık İl Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Ağız ve Diş Sağlığı Taraması' kapsamında, kontrolden geçirilen 80 öğrenciden 1 tanesinin dişleri sağlıklı çıktı. 

Vali Adil Yazar İlköğretim Okulu'nun 1. sınıf öğrencilerine ağız ve diş taraması yapıldı. 80 öğrenciyi muayene eden 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda görevli Diş Doktoru Murat Balık, sağlıklı diş yapısına sahip yalnızca 1 öğrenciyle karşılaştığını bildirdi. Ağız ve diş sağlığı taraması esnasında ortaya çıkan manzara karşısında üzüldüğünü ifade eden Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürü Mehmet Yaşar Bozkurt, yapılacak kontrollerden sonra sonuçların öğrenci velilerine gönderileceğini söyledi. Mehmet Yaşar Bozkurt, koruyucu diş hekimliği çalışmalarının amacı doğrultusunda, toplumun ağız ve diş sağlığı bilincini daha erken yaşlarda vermek istediklerini söyledi. 

Bozkurt, "Toplumda ağız ve diş sağlığına fazla önem verilmez. Sağlıklı olmayan bir ağız, ilerde telafisi mümkün olmayan hastalıklara neden olmaktadır. Sağlıklı bir nesil oluşturmak için bu tür çalışmalara büyük önem vermekteyiz. Bunu gerçekleştirmek için İl Sağlık Müdürlüğü olarak, entegre bir çalışma yapmaya her zaman hazırız. Şu anda okulda ortaya çıkan manzara çok üzücüdür. Çünkü 80 öğrencinin kontrolünü yaptık ve içlerinden sadece 1 tanesinin ağzı sağlıklı çıktı. Bu da bizi üzmüştür. Ama ortaya çıkan sonuçları en kısa sürede öğrenci velilerine iletip, çocukların ağız ve diş sağlıklarına önem vermeleri hakkında onları uyaracağız" dedi. 

Ağız ve diş sağlığı taraması çalışmalarının 02 Haziran 2006 tarihine kadar devam edeceği bildirilirken, il merkezindeki ilköğretim okulu 1. sınıf öğrencileri muayeneden geçirilecek.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 14:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?