5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Acil Servis'in yolu asfaltlanıyor

Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun duvarı yıkılarak Acil yolunu genişleten belediye ekipleri, acil yoluna sıcak asfalt dökmeye başladı.

Muş Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun duvarı yıkılarak acil yolunu genişleten Belediye ekipleri Muş Devlet Hastanesi Acil Servis yolunu 3.5 metre daha genişletildi. 

Acil yolu 3,5 metre daha genişletilerek duble yol haline getiren Belediye ekipleri, İş makineleri ile Muş Sağlık Meslek Yüksekokulu'nun acil yoluna bakan bölümündeki duvarları yıktıktan sonra tekrar yeni duvar örerek onardı. Yol genişleme çalışması ve Sağlık Meslek Yüksek okulunun duvarları yapıldıktan sonra acil yoluna dökülen sıcak asfaltla yol yapım çalışması tamamlandı. 

Özellikle Ambulansların gidip geldiği yolda trafik yoğunluğunun yaşandığını söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede; “Muş Devlet Hastanesi Acil Servisi'nin önü daha önce çukurlarla doluydu. Başta ambulanslar olmak üzere hasta taşıyan araçlar bu çukurlara gire-çıka hastaneye ulaşabiliyorlardı. Yine servisin önünde bir araç girip çıktığında ortalığı toz kaplıyordu. Acil servise gidip gelen ambulanslar zor anlar yaşıyordu. Özellikle köy minibüslerinin de bu yolu tercih etmesi, yolu daha kullanılamaz hale getiriyordu. Sağlık Meslek Yüksekokulu, rektörlük ve Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde, okulun duvarını yıkıp yolu 3,5 metre daha genişlettik. Daha sonra da okulun duvarını tekrar yaptık. Ayrıca okulun bahçe düzenlemesi de belediye tarafından yapılacak. Bu yol bir nevi protokol yolu olacak. Ambulanslar bu yolda bundan böyle sıkıntı yaşamayacak” dedi.
Emrullah Ozbey - Kebthaber / Muş
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2006 Salı 11:46:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?