5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Adrese dayalı nüfus sistemi

Muş Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü İlhan Eser, "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi"nin başarıya ulaşması için, kimliklerinin üzerinde T.C. kimlik numarası bulunmayan vatandaşların bir an evvel nüfus cüzdanlarını değiştirmesi gerektiğini söyledi. 

Makamında düzenlediği toplantıda uygulanan sistemle ilgili açıklama yapan Eser, T.C. kimlik numarası almayan vatandaşların bir an önce T.C. kimlik numaralarını alması gerektiğini belirtti. Sistem sayesinde illerdeki okur-yazar oranının, göç ve milli gelirden alınan payın daha net ortaya çıkacağını da ifade eden Eser, uygulamanın dünyada Finlandiya'dan sonra Türkiye'de başladığını söyledi. T.C. kimlik numarasının suistimallerin önüne geçeceğini ifade eden Eser şunları söyledi: 

"5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği ulusal adres veri tabanı kurulması çalışmalarına ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de başlanmıştır. Bu projeyle saniye saniye ülkemizin, ilimizin, ilçe ve köylerimizin nüfusları tespit edileceği gibi vatandaşlarımızın da muhtarlıklardan ikamet belgesi almalarına gerek kalmayacaktır. Bu projenin uygulamaya girmesiyle adrese dayalı nüfus kaydı tesis edilmiş olacağından, ulusal adres veri tabanından birçok kamu kurum ve kuruluşları da yararlanacaktır. Ancak bu işlerin zamanında ve eksiksiz yapılabilmesi için vatandaşlarımıza büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Vatandaşlarımızın bu projeyi sahiplenmesi halinde başarıya ulaşılacaktır. Bu sorumluluklardan bir tanesi de nüfus cüzdanlarında T.C. kimlik numarası olmayan kişilerin en kısa sürede nüfus cüzdanlarını değiştirmesi ve nüfusa kayıtlı olmayanların kayıt yaptırmaları, T.C. kimlik numarası olmayanların ise T.C. kimlik numaralarını acilen temin etmesidir. Bu nedenle vatandaşlarımızın konuya gereken hassasiyeti göstererek üzerinde kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanlarının değiştirilmesi kişisel menfaatleri gereği olduğu kadar bu projenin de başarıyla sonuçlandırılmasında önem arz edecektir."

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 13:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?