5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Ağaçlandırma sahasında ağaç yok

Muş'ta Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından milyarlarca lira harcanarak yeşil alan olarak hazırlanan ancak, aradan 2 yıl geçmesine rağmen taşlarla dolu alanda bir tek ağaç bile bulunmaması görenleri şaşırtıyor. 

Muş-Bitlis yolu üzerinde bulunan Toprak Baba Parkı yanındaki 380 dönümlük araziyi yeşil alan olara hazırlayan Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün 2 yıl önce milyarlarca lira harcadığı alandaki tablo vatandaşların tepkisine neden oluyor. İhale usulü ile yapılan ağaçlandırma çalışması çerçevesinde etrafı tamamen dikenli tellerle çevrilip çeşitli ağaçların dikildiği alanda, bir tek ağaç bile görmek mümkün değil. 2004 yılında bedelle ihale edilerek yapılan ağaçlandırma çalışmasının ardından taşlarla kaplı araziyi görenler, yetkililerden ilgil bekliyor. 

Çevresine döşenen tel örgülerin tamamen tahrip olduğu ve dikilen ağaçlardan eser bile kalmayan alandaki çalışmaların bir an önce bitirilmesini isteyen vatandaşlar, "Yetkililerin bu olaya mahal vermemek için daha dikkatli olmaları gerekirdi. Çok değil 2 yıl önce ağaçlandırma alanı olarak yapılan alanda bugün hiç ağacın olmaması ve çevresindeki tel örgülerin tahrip olması oldukça şaşırtıcı" şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 14:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet selim polat IP: 85.102.229.xxx Tarih : 15.11.2006 09:11:56
Kardeşlerim siz yanlış görmüşsünüz. Fidan dikildi,paralar harcandı,Toprak babaya değil,ceplerine diktiler,ektiler,harcadılar,ceplerinde yeşerecek,kalkınacaklar,toprakbaba,ismi üzerinde toprak ağacı ne yapacak?.Biz odun yerine kömür yakıyoruz. İnanın ormanı ağacı olmayan yer vatanlığını yitirir,Ağaca saygı vatana saygıdır,ama liralar cepe edilmese,yediler,diktik dediler,,kontrol eden yokki,hem kontrol etselerde cevapları hazırdır,diktik,ya kurudu,yada kestiler imha ettiler,yoktur bahane.Allah insaf versin.