5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Aşk engel tanımıyor


Muş'ta bedensel engelli Saadettin Şavlı (34) ile kendisi gibi bedensel engelli olan Aliye Yılmaz (32) görkemli bir düğünle dünya evine girdiler.

Muş Bedensel Engelliler Basketbol Takımı’nda oynayan ve uzun süreden beri evlenebilecek bir eş arayan Anadan engeli doğma Sadettin Şavlı, muradına erdi. Şanlıurfa Bedensel Engelliler Basketbol Takımı’ndaki arkadaşlarının yardımları ile Şanlıurfa’da yaşayan Aliye Yılmaz ile tanışarak evlenmeye karar veren Sadettin Şavlı, Samanyolu düğün salonunda düzenlenen görkemli bir düğünle dünya evine girdi.

Muş Vali Vekili Yaşar Güneş, Belediye Başkanı Necmettin Dede ve çok sayıda vatandaşında katılımı ile gerçekleştirilen düğünde tekerlekli sandalyeler üzerinde dünya evine giren Saadettin Şavlı ve Aliye Yılmaz sevginin engel tanımadığını bir kez daha gösterdiler.

Yıllardan beri evlenmek istediğini ancak kendisine uygun birisini bulamadığını kaydeden Sadettin Şavlı, duyduğu mutluluğu dile getirdi. Dünya evine girmesinden ötürü büyük bir mutlulukta duyduğunu dile getiren Sadettin Şavlı, “Eşim Şanlıurfalıdır. Eşimle Şanlıurfa Bedensel Engelliler Derneği Basketbol Takımı’ndaki arkadaşlar sayesinde tanıştık ve kendisine evlenme teklif ettim. Kendiside hiç beni araştırmadan benimle evlenmeyi kabul etti. Şu anda çok mutluyum. Mutluluktan inanın konuşamıyorum. Yıllardır bana göre bir kızla evlenmek tek hayalimdı. İşte eşimle birlikte bu mutluluğu yakaladık. Çünkü bedensel engelli olarak ancak biz birbirimizin derdinde anlarız. Eşime burada çok sadık bir eş olacağımın sözünü veriyorum” dedi.

Saadettin Şavlı ile hayatını birleştirerek dünya evine giren ve küçük yaşta iken geçirdiği çocuk felci sonrası özürlü olan Aliye Yılmaz’da evlenmenin mutluluğunu yaşadığını kaydederek, “Saadettin ile engelliler derneği vasıtası ile tanıştık. Arkadaşlarımın bana anlatmaları sebebiyle Saadettin’in çok iyi bir eş olacağına inandım ve tereddüt etmeden evlenme teklifini kabul ettim. Benim hayalim hep benim gibi bedensel engelli olan bir kişi ile evlenmekti. Bu hayalımın gerçekleştiği için çok mutluyum” dedi.

Düğüne katılan Muş Vali Vekili Yaşar Güneş de, “Bedensel engelliler projesi kapsamında bedensel engelli kardeşlerimizin düğününü yaptık. Bundan da büyük haz duydum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bu engelli arkadaşlarımıza gerekli yardımı yaptık. Bundan sonrada gerekli yardımı yapmaya devam edeceğiz. Onların mutlu olması bizim mutlu olmamız demektir. Valiliğimiz bu arkadaşlarımıza düğün hediyesi olarak 2 metre zincir hediye etmiştir. Bundan sonrada bu engelli kardeşlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede de, “Toplumda yalnız olmadıklarını düşünen engelli kardeşlerimizin yanındayız. Bu iki kardeşimiz kaderin vermiş olduğu bu acıyı en mutlu günlerinde unutacaklar ve hayata yeni bir umutla başlayacaklar. Bir birlerine uygun bir çift olacaklarına inanıyorum. Gönül bağıda tecelli etmiştir” diye konuştu.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 10:43:01
Güncelleme :6 Temmuz 2006 Perşembe 12:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?