5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Başarılı okula yeni bina yapılıyor

Bir önceki yıl Öğrenci Seçme Sınavı’nda elde ettiği başarı ile adını Türkiye’ye duyuran Yaygın Lisesi için yapımı devam eden yeni hizmet binasının 2006, 2007 eğitim öğretim yılına yetiştirileceği belirtildi. 

3 trilyon 300 milyar liraya mal olacak olan Yaygın Lisesi, içerisinde yer alan lojman daireleri ve kız ve erkek öğrenci pansiyonları ile tam bir kampus alanını anımsatıyor.

İnşaat çalışmalarında önemli ilerlemeler kaydedilen Yaygın Lisesi ve ek binalarının iç dizaynları ve ince işçiliği devam ediyor. 

Normal şartlarda Aralık ayının ortalarına kadar bitmesi gereken, ancak eğitim öğretim başlangıcına yetiştirilmesi için çalışılan Yaygın Lisesi’nin, bölgenin ihtiyacına büyük ölçüde cevap vermesi bekleniyor. 

İçerisinde okul binası, kız öğrenci pansiyonu, erkek öğrenci pansiyonu, lojman daireleri ve sosyal yapılarla birlikte tam anlamıyla bir eğitim kompleksi konumunda olacak olan Yaygın Lisesi’nde, yatılı öğrenci kapasitesi 180 olacak. 

Yaygın Lisesi’nin eski binasında 57 erkek, 10 kız olmak üzere toplam 67 öğrencinin bulunduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, önemli oranda artacak kapasite ile birlikte Yaygın beldesi yöresindeki lise ihtiyacının gerçek anlamda karşılanmış olacağını belirttiler.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 12:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hikmet GÖVERCİN IP: 85.104.52.xxx Tarih : 21.08.2006 10:10:17
Öncelilkle bu okulun yapımında emeği geçen tüm insanlara teşekkür ederim. Yaygın ve çevresinde çok başarılı öğrenciler olmasına rağmen, bilgisayarsız ve daracık sınıflarda eğitim görüyorlardı. Bu okulun bitmesi ile öğrencilerimiz rahata kavuşacaktır. ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.....