5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Belediyeler birliği çalışmaları

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, 'Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği' gereğince, belediyelerin katı atık depolama ve bertaraf tesislerinin kurulması gerektiğini belirterek, bunun için birlik oluşturulmasını önerdi. 

Muş'ta katı atık depolama ve bertaraf tesislerinin kurulması için Muş Belediyesi'nin öncülüğünde toplantı düzenlendi. 10 belediye başkanının katıldığı toplantıda belediyeler birliğini kurarak 'Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun tesislerin kurulması için iş birliği kararı alındı. Düzenlenen toplantıda konuşan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, yasalar çerçevesinde çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. 

Belediyeler Birliği kurarak Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün belediyelere gönderdiği 'Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği'ne uygun çalışmaların hayata geçirileceğini söyleyen Dede, "Katı Atıkların Kontrolü Yönetmeliği 14.03.1991 tarih ve 20814 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. İlimizde katı atıkların düzenli olarak taşınması, depolanması ve nihai bertarafı aşamalarının tam olarak yerine getirilebilmesi için yerel yönetimler tarafından 'Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin ilgili mevzuat çerçevesinde yapılması ve işletmeye açılması gerekmektedir. Bu bağlamda, belediyelerimizin ekonomik durumları ve katı atık yönetiminin disiplini açısından ortak depolama alanlarının seçilmesi ve işletilmesi önem kazanmaktadır" dedi. 

Belediyeler birliğinin kurulması için bir araya gelen belediye başkanları, önümüzdeki Aralık ayında yapılacak olan belediye meclis toplantılarında konuyu gündeme getireceklerini ve birliğin kurulması için meclis üyelerinden kararın çıkartılacağını belirtti. Katı Atık Depolama ve Bertaraf Tesisleri'nin en geç 13 Mayıs 2007 tarihinde kurulması gerektiği, kurulmaması halinde belediyelere cezai işlem uygulanacağı belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2006 Salı 13:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?