5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Bu köyde herkes voleybolcu

Muş'un Hasköy İlçesi'nin Eşmepınar köyünde köylüler profesyonellerle taş çıkartırcasına voleybol oynuyor. 

300 hane ve 2 bin nüfuslu Eşmepınar köyünde 7 den 70'e herkes boş vakitlerini voleybol oynayarak geçiriyor. Çevredeki köyler tarafından 'Voleybolcu Köy' olarak bilinen Eşmepınar köyünde çocuğundan yaşlısına herkes ustaca voleybol oynuyor. Yıllardan beri köylerinde voleybol oynandığını ve çocukların büyüklerinden görerek voleybolu öğrendiğini kaydeden Eşmepınar köylüleri, voleybol oynamak için çevredeki köylülerle sürekli maç yaptıklarını söylediler. 

Kırk yıldan fazla bir süredir voleybol oynadığını ve köylerinde herkesin voleybolu çok sevdiğini belirten Hilmi Yücekök isimli vatandaş, "Voleybol çok zevkli bir spordur. Biz boş zamanlarımızı voleybol oynayarak geçiriyoruz. Gençken daha hızlı ve daha iyi oynuyordum. Ancak yaşlanınca insan rahat koşup hareket edemiyor. Gençliğimizdeki gibi atik ve pratik değiliz. Ama şimdi de çok iyi taktikler uygulayıp zevkli bir oyun oynayabiliyoruz" dedi. 

Voleybol oynamayı dedesinden öğrendiğini söyleyen Vehbi Çelik isimli genç ise köylerinde bu sporun ayrı bir yerinin olduğunu ifade etti. Voleybolun köylerinde adeta bir gelenek olduğunu söyleyen Vehbi Çelik, "Ben çocukken dedem sürekli voleybol oynardı. Ben de sürekli onları izlerdim. Yeni yetişen nesil kendisinden büyüklere bakarak onlarda voleybol sporunu severek büyüyorlar" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 19:19:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
çağla akbal IP: 85.107.252.xxx Tarih : 27.10.2006 21:47:30
dahada ilerliye bilirler arkasındayız