5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Cezaevinde badminton kursu

Badminton sporuBadminton sporunun ceza infaz kurumlarında tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Badminton Federasyonu arasında yapılan işbirliği sonucu Muş E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda badminton kursu düzenlendi. 

Konu ile ilgili bilgi veren cezaevinden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Tahir Apaydın, tutuklu, hükümlü ve personellere badminton sporunun uygulamalı olarak gösterildiğini söyledi. 

Badminton sporunun yaygınlaştırılması amacı ile başlatılan uygulamanın oldukça faydalı olduğunu kaydeden Apaydın, "Badminton Milli Takım Antrenörü Metin Sürücü, bir hafta boyunca tutuklu ve hükümlülerin yanısıra personellere badminton sporunu tam anlamı ile öğretti. Oldukça zevkli ve güzel bir spor olan badminton, kursiyerler tarafından kısa süre içerisinde kavranıp sevildi" dedi. 

Muş E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda badminton sporunun oldukça ilgi gördüğünü ve beklediğinden daha erken bir sürede kavranıldığını kaydeden Badminton Milli Takım Antrenörü Metin Sürücü ise, "Badminton, yaş sanırı olmadan toplumun her kesimi tarafından oynanabilecek bir spor. Badminton gün geçtikçe yaygınlaşmaya devam ediyor. Badminton sporunu yapmaya başlayan herkes bağımlısı oluyor. Çünkü oldukça zevkli bir spor olmasının yanında, insanın daha zeki ve çevik olmasını sağlayan bir spor dalı" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 18:56:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?