5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Cinsel sağlık eğitimine sertifika


Avrupa Birliği tarafından da desteklenen Türkiye Üreme Sağlığı programı kapsamında 03 Temmuz günü başlayan eğitim programı sonrasında yapılan değerlendirme sınavında başarılı olan kadınlara sertifikaları verildi. 

Sertifika dağıtım programına Muş İl Emniyet Müdürü Mehmet Özkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suphi Dinçbilek ve Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz katıldı. Eğitim programına katılan emniyet teşkilatı mensubu bayanların sertifikalarını İl Emniyet Müdürü Mehmet Özkan verdi.

Avrupa Birliği fonlarından desteklenen ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Üreme Sağlığı Programı çerçevesinde hafta başında başlayan ve bugüne kadar devam eden üreme sağlığı eğitim seminerine katılan kadınlar arasında yapılan değerlendirme sınavında başarı gösterenler dün sertifikalarını aldılar. 

Zümrüt Otel konferans salonunda yapılan sertifika dağıtım törenine İl Emniyet Müdürü Mehmet Özkan da katıldı. Emniyet teşkilatında görevli olup üreme sağlığı eğitim programına katılan kadınlar sertifikalarını İl Emniyet Müdürü Mehmet Özkan’ın elinden aldılar.
Kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitim programında üreme sağlığı, servikal kanser ve meme kanseri ile aile planlaması konularında eğitim verildiği belirtildi. 

Hafta başından itibaren yapılan eğitim çalışmaları sonrasında gerçekleştirilen değerlendirme sınavında başarılı olan kadınların projenin ilerleyen aşamalarında eğitim çalışmalarına eğitmen olarak katılacakları kaydedildi.
 
Yapılan sertifika dağıtım törenine katılan Muş Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Solmaz, geçtiğimiz aylarda kabul edilen ve uygulamaya geçen Muş Bedensel Engelliler Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı projesine atıfta bulunarak, proje hazırlamanın ve uygulamanın zorluklarına dikkat çekti. “Önemli olan projenin devam edilebilirliğidir” diyen Bülent Solmaz, kursiyerlere öğrendikleri bilgileri özenle çevresindeki insanlara aktarmalarını istedi.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2006 Cuma 19:27:33
Güncelleme :10 Temmuz 2006 Pazartesi 21:40:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?