5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Çocuğunu okula göndermeyene ceza

Korkut İlçe Kaymakamlığı, eğitim öğretimden mahrum olduğu tespit edilen 570 öğrencinin ailesine yazılı tebligatta bulunarak, çocukların okula kayıt ettirilmemesi halinde cezai işlem uygulanacağını bildirdi. 

Korkut İlçesi'nin bayan Kaymakamı Sultan Doğru'un talimatı ile aileleri tarafından okula gönderilmeyen çocukların eğitim öğretime kazandırılması için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde yapılan tespitler sonucunda okula gitmeyen çocukların tamamı tespit edildi. Okula gönderilmeyen kız ve erkek çocuklarının okula kazandırılması için 222 sayılı kanun çerçevesinde öğrenci velilerine tebligat gönderen Korkut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, çocukların okula kazandırılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sürekli olarak köyleri dolaşan ve velilere çocuklarını okula göndermeleri yönünde uyarılarda bulunan Kaymakam Sultan Doğru, kız erkek ayrımı yapmadan her çocuğun okumasının çabasını verdiklerini kaydetti. 

Korkut İlçesi'nin İçboğaz Köyü'nde incelemelerde bulunarak, velilere uyarılarda bulunan ve okula gitmeyen kız çocukları ile sohbet eden Kaymakam Sultan Doğru, okula gitmeyen bir tek çocuk bile kalmaması için çalıştıklarını söyledi. Kaymakam Doğru, 2006-2007 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte başlatılan çalışmalar kapsamında ilçe genelinde 570 kız ve erkek öğrencinin tespit edildiğini belirtti. Doğru, "Çocuğunu okula göndermeyen babaları ikna edip çocukları okula kazandırmak için köy köy dolaşıyoruz. Çocuklarını okula göndermeyen babalara, tebligatlarını imzalatıp teslim ettikten sonra cezai işlem uygulanacağını söyleyip ikna etmeye çalışıyoruz. Amacımız çoğunluğu kız olan tüm çocukları okula kazandırmayı istiyoruz. Çocuğunu okula göndermeyen velilere çocuk başı 50 YTL para cezası kesilmektedir. Maddi imkansızlıklar sebebiyle okula gidemeyen çocukların tüm masraflarını da kaymakamlık olarak karşılamayı taahhüt ediyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 12:51:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismet süzme IP: 85.108.92.xxx Tarih : 18.12.2006 13:38:54
Sayın Korkut Kaymakamı Sultan DOĞRU hanfendiyi kutluyorum. Ben Korkut ilçesini tanırım. Mazisi çok geçmişe dayanan YİBO okulu var. Bu okulun tarihini incelerseniz yıllar önce Sosyal Kültürel Faaliyetler çoktu. Hatta Kız çocuklarımızın Sporda gösterdikleri Türkiye dereceleri vardı. İlçeye bağlı her köydede İlköğretim okulu var. Neden kız çocuklarını göndermiyorlar ona şaşırıyorum. Eğitime vermiş olduğunuz destekten dolayı sizi kutluyorum. İsmet SÜZME MUŞ Merkez