5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

E-Bakanlık Projesi kursları başladı

Muş Valisi İbrahim Özçimen, İçişleri Bakanlığı'na bağlı kurum çalışanlarına yönelik düzenlenen "e-bakanlık projesi" bilgisayar eğitim kurslarında incelemelerde bulunarak bilgi aldı. 

İçişleri Bakanlığı'na bağlı kurumların çalışanlarına yönelik düzenlenen "e-bakanlık projesi" eğitim seminerinde personellere bilgisayar eğitimi veriliyor. Endüstri Meslek Lisesi, Kız Meslek lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nde İçişleri Bakanlığı'na bağlı kamu personellerinin bilgisayar eğitimi aldığı kurslarda incelemelerde bulunan Vali İbrahim Özçimen, 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren işlemeye başlayacak olan "e-bakanlık projesi' ile resmi işlemlerin internet üzerinden hızlandırılacağını ve kırtasiye giderlerinin azaltılacağını söyledi. 

Bir hafta sürecek olan kurslarda incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapan Muş Valisi İbrahim Özçimen, "Bu program gelişmiş ülkelerde fiilen yürürlükte. Biz buna yavaş yavaş geçiyoruz. Bununla işlemleri son derece hızlandıracağız. Resmi evrakların gidiş ve gelişleri için kaybedilen zaman olmayacak. Herşey bilgisayar ve internet üzerinden hızlı bir şekilde sağlanacak. Vatandaşlar çok gizli olmayan evrakları takip edebiliyorlar. Daha az personelle, hızlı iş yapılmış olacak. Bu kurslarda personellerimiz ne kadar iyi öğrenirlerse işlemler o kadar sağlıklı yürüyecek. Bütün kamu kurumları kısa süre içerisinde bu sisteme geçecektir. Bilgisayarın insanın hayatını kolaylaştıran, işleri hızlandıran bir araç olduğu görülecek. Sistemin merkezinde insan vardır. İnsan en iyi hizmete layıktır. Devlet insanımıza hizmet etmek için vardır. Bütün personeller bu işi öğrenecekler. Evrak kayıt bitiyor. Artık tamamen bilgisayar ortamında çok süratli işlemler zamanı başlıyor dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 15:13:51
Güncelleme :30 Ağustos 2006 Çarşamba 15:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şahin AYDIN IP: 88.254.99.xxx Tarih : 6.06.2007 22:08:08
Merhaba ben bu projenin eğitim uzmanlarından biriyim Valilik ve Kaymakamlık modülllerinin eğitimi tehminen Haziran 18 de başlayacak