5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

En büyük mahallede sağlık ocağı yok

Muş’un en büyük mahallerinden olan Yeşilyurt Mahallesi 20 bini aşkın nüfusa sahip. Yıllardır sağlık ocağı olmayan Yeşilyurt mahallesinde vatandaşlar, en küçük bir sağlık sorununda Devlet Hastanesi Acil servise veya civarda bulunan sağlık ocağına gidiyorlar. 

Yeşilyurt Mahallesi muhtarı Muharrem Yıldız, mahallede bulunan ve Maliye müdürlüğüne ait olan iki adet 3 katlı binanın kullanılmadığını ve bu binaların tinercilere mekân olduğunu söyledi. 

Muhtar olduğu günden bu yana mahallede bir sağlık ocağı kurulması için çabalayan Mahalle muhtarı Muharrem Yıldız, “Yeşilyurt mahallesi hem yüzölçümü hem de, nüfus açısından Muş’un en büyük mahallesi. Mahalle sınırları içerisinde bulunan ve Maliye müdürlüğüne ait olan 2 adet 3 katlı binanın sağlık müdürlüğüne devir edilip mahalleye bir sağlık ocağı kurulması için çaba içerisindeyiz. Bu iki bina üç yıldır kullanılmıyor. Binanın kapı ve pencereleri komple alınmış. 

Binalara ciddi manada tadilatlar gerekiyor. Bu iki bina tinercilerin mekânı olmuş. Akşam saatlerinde vatandaşlar korkudan bu caddeyi kullanamıyor. Bir yıl içerisinde burada iki kişi tinerciler tarafından bıçaklandı. Bu binaların tadilatlarını biran önce yapılması gerekir” dedi. 

Maliye müdürlüğüne ait olan ve üç yıldır kullanılmayan binaların sağlık müdürlüğü tarafından alınıp mahallede bir sağlık ocağı yapılması için müracaatlarda bulunduğunu belirten Muhtar Muharrem Yıldız, “Bu lojmanların Maliye müdürlüğünden Sağlık müdürlüğüne devir edilmesi için Sağlık müdürlüğüne müracaat ettik. Sağlık müdürlüğü tarafından alınacak bu iki binaya mahalle için bir sağlık ocağı yapılması için çalışıyoruz” diye konuştu. 

Mahalledeki vatandaşların sağlık konusunda büyük sıkıntılar yaşadığını kaydeden Yıldız, “Vatandaşlar bir iğne için bile Devlet Hastanesi Acil servisine ve ya mahalleye en yakın olan Zafer sağlık ocağına gidiyorlar. Mahallemiz Hem yüzölçümü bakımından hem de, nüfus açısından Muş’un en büyük mahallesi olmasına rağmen, maalesef hala bir sağlık ocağı yapılmış değil” şeklinde konuştu.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 10:57:34
Güncelleme :6 Temmuz 2006 Perşembe 12:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?