5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Engellilere inceleme

Muş Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Bedri Korkmaz, 2005 yılı içerisinde verilen yüzde 40-60 arasındaki bedensel engelli raporlarının yeniden gözden geçirilmesi için Muş Devlet Hastanesi'ne yazılı başvuruda bulunduklarını söyledi.

Muş Valiliği Bedensel Engelliler Bürosu'nda İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Bedri Korkmaz, Türkiye genelinde bazı kişilerin Engelliler Yasası'ndan faydalanmak için hak etmedikleri halde engelli raporu almaya çalıştıklarının iddia edildiğini ve kendilerinin de dernek olarak Muş ilinde bu olayla ilgili çalışma başlattıklarını belirtti. Bedensel engellilerin haklarının gasp edilmemesi için dernek olarak başlattıkları çalışma için Muş Devlet Hastanesi'nden yardım talep ettiklerini söyleyen Korkmaz, "2005 yılı içerisinde çıkarılan Engelliler Yasası'ndan faydalanmak isteyen art niyetli insanlar, hak etmedikleri halde engelli raporu alarak işe girmek ve maaş almaya çalışıyor" dedi.

Bu sorunla ilgili olarak Muş'ta başlattıkları çalışma kapsamında Devlet Hastanesi'nden yardım talebinde bulunduklarını ve 2005 yılı içerisinde verilen raporlarla ilgili olarak yeni bir inceleme yapılmasını talep ettiklerini söyleyen Bedri Korkmaz, "Yüzde 40 ile yüzde 60 arasında engelli raporlarının verilmesi için yazdığımız dilekçemizi Muş Devlet Hastanesi'ne dün teslim ettik. Bu konu Muş'la ilgili bir durum değildir. Türkiye genelinde olan bir olaydır. Biz Muş'ta böyle bir olayın yaşanacağına ihtimal vermiyoruz zaten" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2006 Çarşamba 16:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
senem özbingöl IP: 85.104.165.xxx Tarih : 22.06.2006 12:11:40
engellilere karşı duyarlı olmayan toplumuzun aynı zamanda onların haklarıdanda faydalanmaya çalıştıkları su götürmez bir gerçek.halbuki sağlıklı bir insanın(eğer isterse)para kazanması hiçte zor değil.bu konuda insanların daha duyarlı olmasını istiyorum.buna bi derneğe üye olmakla başlamaya ne dersinz..?