5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Esnaf bayram yoğunluğunu bekliyor

Muş'ta, Kurban Bayramı öncesi çarşı ve pazarda bir hareketlilik olmaması esnafı kara kara düşündürüyor. 

Yılbaşı ve Kurban Bayramı'nın aynı tarihlere gelmesi sebebiyle alış verişin artmasını, ticarette hızlanma yaşanacağını beklediklerini söyleyen esnaf, umduklarını bulamadıklarını belirtiyor. 

Kurban Bayramı ve yılbaşı dolayısı ile vitrinlerini, tezgahlarını süsleyen esnaf müşteri bekliyor. Muş'ta pastahane işletmeciliği yapan Ahmet Dalkaya, piyasaların çok durgun olduğunu ve hiç bayram havası yaşanmadığını söyledi. Yılbaşı ile bayramın aynı güne denk gelmesine rağmen piyasalarda durgunluğun sebebinin vatandaşta para olmamasından kaynaklandığını söyleyen Ahmet Dalkaya, şöyle konuştu: "Bayram haftası içerisine girdik. Ama işlerde bir hareketlilik yok. Her bayram haftası oldukça hareketli geçer ama şu an hiçbir hareket yok. Memur ve çiftçide para yok. Memur zaten kredi kartı ve banka kredisi sebebiyle aldığını bankalara ödüyor." 

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu da piyasaların durgunluğundan şikayet etti. Esnaf için Ramazan Bayramı'nın Kurban Bayramı'ndan daha hareketli geçtiğini belirten Demirtürkoğlu, şöyle konuştu: "Çünkü yılın ilk bayramı Ramazan Bayramı olduğu için vatandaş para harcıyor. Öte yandan Kurban Bayramı'nda vatandaş kurbanlık hayvan içinde para harcayınca başka giderlerden kısmak zorunda kalıyor. Bu sebeple piyasalarda çok fazla bir hareketlilik yaşanmıyor. Ama bu bayramda hayvan pazarı da durgun" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 15:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?