5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Fransa'ya Ermeni Tasarısı tepkisi

Fransa Parlamentosu'ndaki sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifi, Muş’ta çeşitli sivil toplum örgütleri ve dernekler tarafından protesto edildi. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim Sen Muş İl Temsilciliği, ''Ermeni Belgeleriyle Ermeni Soykırımı Yalanı Büyük Proje 2006 Danışma Kurulu''nun oluşturduğu Türk Eğitim-Sen Muş şube sekreteri Erkan Umul, yaptığı açıklamada, Türk milletinin defalarca katliamlara maruz kalmasına rağmen, tarihinin hiçbir döneminde başka kavimlere yönelik soykırım uygulamadığını söyledi. Tarihi ve bilimsel gerçeklerden uzak iddiaların, bazı ülkelerin parlamentolarında gündeme alınarak yasalar çıkartılmaya çalışıldığını anlatan Umul, ''Türkiye'yi zan altında bırakmak suretiyle bir sonraki adımdaki taleplere zemin hazırlıyorlar.'' dedi.

Fransızların Gaziantep ve Adana'da yaptığı zulmün izlerinin hala hafızalardan silinmediğini kaydeden Umul, ''Cezayir'de Müslümanlara yaptıkları soykırımın kanı kurumamıştır. Her fırsatta düşünce ve ifade özgürlüğünden bahseden, Türkiye'de askere, sivile, beşikteki bebeğe kurşun sıkan bölücü örgüt mensuplarını düşünen adam sınıfına koyanlar, nedense kendi fikirleri dışındaki hiçbir fikre tahammül edememekteler. Düşünce özgürlüğünün sahte savunucuları, her ne hikmetse, 'Ermeni soykırımı yoktur' diyenleri hapse atacak kanunlar çıkarmaya cüret edecek kadar alçalmaktadır. Sözde Ermeni soykırımını tanıyan ülkeler nezdinde, en sert ve etkili diplomatik tepki konulmalıdır'' 

Açıklamaya, Muş Ülkü Ocakları, Muş Birinci Dünya Harbinde Ermeni Çetecilerin Katliamına Uğramış Mağdurlar Derneği, Muş Şehitler ve Gaziler Derneği destek verdi.
Emrullah Özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2006 Cuma 13:08:11
Güncelleme :19 Mayıs 2006 Cuma 16:16:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?