5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Gözaltına alınan iki kişi tutuklandı

Muş İl Jandarma Komutanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar neticesinde çalıntı araçlarla Van'dan İstanbul'a kaçak insan taşıyan bir şebeke çökertildi. 

Muş'un Korkut İlçesi'nin Sazlıkbaşı Köyü yakınlarında önceki gün yapılan yol aramaları sırasında durdurulan 06 HSE 50 plakalı kamyonetin brandayla kapalı kasasında gizlenmiş vaziyette Pakistan, Afganistan ve Bangladeş uyruklu oldukları tespit edilen 35 kaçak ele geçirilmişti. Olayla ilgili olarak yakalanan kaçaklar, sınır dışı edilmek üzere Muş Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Kaçakları taşıyan Ü.Ç. ve H.E. isimli şahısları gözaltına alan jandarma, soruşturmayı genişletti. 

Gözaltına alınan şahısların yapılan sorgulamaları neticesinde, İstanbul'da ikamet eden ve temin ettiği çalıntı araçları Van'a gönderip kaçakların taşınmasını sağladığı tespit edilen E.B. isimli şahsa ulaşıldı. Tüm işleri organize ettiği belirlenen ve İstanbul'un Şişli İlçesi'nde ikamet eden E.B.'yi takibe alan jandarma, gerçekleştirdiği operasyonla şahsı yakalandı. İstanbul'dan Muş'a uçakla getirilen E.B. ile önceden gözaltına alınan Ü.Ç. ve H.E., sorgulandıktan sonra adli mercilere sevk edildi. Tutuklanan sanıklar, Muş E Tipi Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderildi.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 12:47:55
Güncelleme :30 Mayıs 2006 Salı 18:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?