5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

'Halkı kültür merkezine çekeceğiz'

Muş Kültür ve Turizm Müdürü Ziver Kaplan, Kültür Merkezi'nin daha faal kullanılması için önemli çalışmalar yapmayı planladıklarını söyledi. 

İlin çok modern ve kullanışlı bir merkeze sahip olduğunu ve bu imkandan faydalanılması gerektiğini kaydeden Kaplan, "Ben birçok ilde çalıştım, ancak Muş Kültür Merkezi gerçekten mükemmel. Biz bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi için çalışacağız. Burada gerçekleştireceğimiz sosyal faaliyetlerle halkı buraya çekmeye çalışacağız. Çalışmalarımız eylül ayının ilk haftası itibariyle başlayacak. Çünkü yaz mevsiminde insanları buraya çekmek çok zor" dedi. 

İlin değerlerini öne çıkarmayı ve turizm açısından çalışmaları en iyi şekilde sürdürmeyi amaçladıklarını aktaran Kaplan, "Halk oyunları, halk müziği, resim, el sanatı kursları ve tiyatro çalışmaları yapmayı planlıyoruz. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının iştirakiyle sürekli konser ve tiyatrolar düzenlemek de istiyoruz. Konser ve tiyatro gibi aktivitelerin sayısını arttıracağız. İnsanların sosyal ve kültürel faaliyetlere aç olduklarını bildiğimiz için, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak gerekli programları hazırlayacağız" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2006 Perşembe 15:51:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?