5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Harafane Şenlikleri'nde büyük çoşku

Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Harafane Şenlikleri, 25 Haziran Pazar günü Sarıyer Sultansuyu piknik alanında yaklaşık üç bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Büyük bir katılımın gözlendiği şenliğe Muş Valisi İbrahim Özçimen, Ankara Vali Yardımcısı Ömer Faruk Işık ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er katıldı. 

Sanat camiasından Muş’lu sanatçılar Faruk Tuncel, Erhan yılmaz ve Hakkarili sanatçı Aydın Aydın da katıldıkları şenliğe türküleriyle renk kattılar. 

Şenlikte konuşan Muş Vakfı Genel Müdürü Mahmut Bulut, ‘’Yıllarca kültürünü paylaştığımız, havasını teneffüs ettiğimiz değerlerimizi İstanbul’da harmanladık, kültürümüzü ve değerlerimizi yaşatmanın tek yolu, böyle sosyal etkinlikler düzenleyerek geleceğe azim ve kararlılıkla gitmektir. Adeta Muş’u İstanbul'da yaşamanın hazzını tattık. Bütün hemşerilerimin bu sevdaya gönül vermesini bu birlikteliği devam ettirmesini diliyorum’’ dedi. 

Şenlikte konuşan bir başka isim ise Muş Vakfı Başkanı Mesut Rençber'di. Her geçen yıl katılımın daha da arttığına işaret eden Rençber, Muş’un bundan daha iyi bir dayanışmaya, sevgiye layık olduğunu söyledi. Muş Vakfına sahip çıkılması gerektiğini de belirten Mesut Rençber sözlerine şöyle devam etti, ‘’2005–2006 Eğitim Öğretim yılında 200 öğrenciye burs verdik. Ramazan ayı boyunca her akşam 100 öğrenciye iftar yemeği verdik. Muş’taki Yoksul öğrencilerin tespitinı yaptırarak on bin poşet giyim malzemesi dağıttık. Vakıf çalışmalarımız artarak devam edecektir. Ancak vakıf çalışmaları gönül işidir gönül dünyasını kuranları bu hizmete davet ediyoruz. Bugün burada Muşlu hemşerilerimizi karşımızda görünce çalışma azmimiz bir kat daha artmıştır” dedi. 

Muşlu olan Ankara Vali Yardımcısı Ömer Faruk Işık da şenliğe katılan isimler arasındaydı. Işık şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, yıllar önce İstanbul’da okurken bu tür cemiyetlerin olmayışından yakınarak Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı’nın kıymetinin bilinmesi gerektiğini söyledi. Işık, ‘’Gurbette sılayı yaşayan bir kardeşiniz olarak vakfımızın bu faaliyetlerini adım adım takip etmekteyim. Okuyarak duyarak ve bizzat görerek bu çalışmaları izlemekteyim. Bizim dönemimizde bizleri bir araya getiren bir cemiyet yoktu. Bugün şükürler olsun bir vakfa kavuştuk ve her türlü etkinlikle bu sevda yarışını daha da ileriye götürmeye her Muşlu gibi bende hazırım’’ şeklinde konuştu. 

Muş Valisi İbrahim Özçimen’in de katıldığı “Üçüncü Harafane Şenliği”nde Muşlular hasret gidererek halay çekti. Katılımcılar evlerinde hazırladıkları Muş Köftesi ile piknik alanında yapılan mangallar davetlilere ikram edildi. Bir süre piknik alanını gezen Muş Valisi İbrahim Özçimen, Muş dışında yaşayan Muşluları ziyaret etti. Özçimen, Çok güzel bir gün yaşadıklarını belirterek; “Dışarıda yaşayan Muşluların sıla özlemlerine ortak olmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi.
Emrullah Özbey-Kenthaber/Muş
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 12:28:12
Güncelleme :5 Temmuz 2006 Çarşamba 12:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?