5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Harbinaz Nine'den valiye kavurma

Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Balkır Köyü'nde yapılan asfaltlı yol açılışına katılan Vali İbrahim Özçimen ve beraberindeki davetliler, kendileri için kavurma hazırlayan Harbinaz Balkaya'yı tandır başında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. 

Balkır Köyü'nde yapılan asfalt yol açılışına katılan davetliler için kavurma hazırlayan 10 çocuk ve 40 torun sahibi Harbinaz Balkaya (70), kendisini tandır başında ziyaret eden Vali İbrahim Özçimen'e köylerine yaptıkları hizmetlerden ötürü teşekkür etti. Yıllardan beri kavurma yaptığını ve köylerine yapılan hizmet için Vali Özçimen ve beraberindekiler için kesilen üç koyunu kavurma yapan Harbinaz Nine, "Kavurmayı güzel yaptığım için, davetlilere hazırlanacak kavurmayı benim yapmamı istediler. Ben de elimden geldiğince en iyi kavurmayı yapmaya çalıştım. Biz millet olarak zaten çok misafirperveriz. Ama köyümüze getirilen hizmetlerin açılışı için gelen davetlileri en iyi şekilde karşılamak bizim için gurur vericidir" dedi. 

Tandır başında kavurma hazırlayan Harbinaz Nine ile kısa süre sohbet ederek öğlen yemeği için hazırlanan kavurmadan tadan Vali İbrahim Özçimen, yöre insanının misafirperverliğinin mükemmel olduğunu söyledi. Özçimen, "Biz aslında köylülerin bizleri bu şekilde ağırlamalarını istemiyoruz. Ama insanımız o kadar fazla misafirperver ki köylerine gelen misafiri en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyorlar. Harbinaz Nine'nin bizlere vermiş olduğu değer ve emeğe değen hizmetleri yapıp onun hakkını ödeyebilmek bizim için çok önemlidir. Böylesine mükemmel bir millete ne kadar çok hizmet etsek azdır" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 13:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?