5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Hastane gibi sağlık ocağı

Muş Devlet Hastanesi yanında kurulan 1 nolu sağlık ocağı kısa zamanda Hastane görünümünü aldı.

Yaklaşık bir yıldır kurulan ve 4 Doktor, 1 Diş hekimi, 14 Hemşire, 1 Laborant, 1 Tıbbi sekreter, 2 Çevre sağlık teknisyeni ve 4 hizmetli ile halka hizmet eden 1 nolu sağlık ocağı adeta mini bir Hastanenin görevi yapıyor. 

Kısa zaman da hastane görünümünü alan sağlık ocağı, Sağlık güvencesi olan olmayan her türlü hastaya bakan ocakta, Elektronik butonlarla itinalı bir şekilde 3 ayrı poliklinik ve bir diş teknisyeni de görev yapmaktadır. 

1 nolu sağlık ocağında Enjeksiyon, Pansuman, Aşı, Tam teşekküllü laboratuar, EKG, son model dijital röntgen bulunmaktadır. Tıbbi cihaz konusunda zengin olan sağlık ocağı, 1 sağlık memuru ve 1 Ebe’ye ihtiyacı var. 

1 Nolu Sağlık Ocağı sorumlu Doktoru Nusret Kara, Sabah Saat 8’den Akşam Saat 17’ye kadar halka hizmet ettiklerini belirterek, “Buradaki imkanlardan Muş halkının çoğunun haberi yok. 

Hastaneye gidip kuyrukta bekleyerek yaptırdıkları işlemlerin çoğunu bizde de, hastayı hiç bekletmeden yapıyoruz. Vatandaşlar muayene olurken sıra konusunda kendilerine yardımcı olmalarını arzu ediyoruz” dedi.
Emrullah Özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 12:25:11
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 09:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?