5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Hem okuyor hem inşaatta çalışıyor

Malazgirt İlçesi'nde Alparslan Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Veysi Naz, okulundan artan zamanlarda inşaatlarda çalışarak hem eğitim ve öğretimini sürdürmeye çalışıyor hem de ailesine destek oluyor. 

Ailesi Siirt'te yaşayan ve yıllar önce babasını kaybeden Veysi Naz (17), hem çalışıyor hem de okuyor. İlköğretimi Siirt'te tamamladıktan sonra Alparslan Anadolu Lisesi'ni kazanan Veysi Naz, derslerinin dışında inşaatlarda yevmiye karşılığı çalışıp hem okul masraflarını çıkartıyor hem de ailesine maddi yönden destek oluyor. 11 kardeş olduklarını ifade eden Veysi Naz, evde çalışan tek kişinin kendisi olduğunu ve ailesinin çiftçilikle hayatını sürdürdüğünü belirtti. 

Malazgirt Belediyesi'nin parke taşı işini sürdüren inşaat firmasında günlük 20 YTL yevmiye ile çalışan Veysi Naz, kış mevsiminin gelmesiyle sona kapanan inşaat sezonunun ardından başka iş bulup çalışacağını söyledi. Çalışmanın ayıp olmadığını vurgulayan Naz, "Çalışmanın yaşı ve zamanı olmaz. Ben burada hem çalışıyorum hem eğitimimi sürdürüyorum. Geçen yaz tatilinde de evime gitmemiştim, Malazgirt'te çalışıp aileme yardımcı olmaya gayret ettim. Evde annem ve 10 kardeşim var. Kardeşlerimden 5'i de okul okuyor. Evde çalışan tek kişi benim. Aldığım parayla hem okul masraflarımı karşılıyorum hem de aileme yardımcı oluyorum" dedi. 

Sınıf arkadaşları ve öğretmenleri, Veysi'nin derslerinde çok başarılı olduğunu ve okulda örnek bir öğrenci olduğunu ifade etti. Malazgirt Anadolu Lisesi'nin pansiyonunda kalan Veysi Naz'ın öğretmenleri, Veysi'nin geçen yıl yaz döneminde Malazgirt'te kalıp inşaatlarda çalıştığını ve psikolojik nedenlerden dolayı okuldan ayrılmak istediğini ve buna kendilerinin mani olduğunu belirtti. 
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 14:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.ŞENSOY IP: 85.98.118.xxx Tarih : 18.11.2006 14:00:55
Öğrencidemek bu olmalı harhalde. hemçalışıp hem okumak.bunun tümöğrencilere ders olmasıgerektiğine inancındayım.ayrıcayetkililerin bu birel atmasıgerekir diyedüşünüyorum.VEYSİ arkadaşıma da eğitim ve çalış hayatında da başarıları gösterme temennisiyle tepriklerimi yolluyorum bir MUŞ'lu olarak.TŞK