5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Hortum çatıları uçurdu

Muş’ta meydana gelen hortum, Erzurum yolu üzerinde bulunan Atatürk kapalı spor salonunda zarara yol açtı. Hortum sebebiyle Spor salonunun çatısı uçtu.

Bugün saat 14.00 civarlarında meydana gelen hortum, Gençlik Spor İl müdürlüğüne ait Atatürk kapalı spor salonun çatısını havaya uçurdu. 

Rüzgarın etkisi ile meydana gelen hortum Atatürk Kapalı Spor salonunun bir kısmını uçurttu. Bugün saat 14.00 sıralarında rüzgarın etkisi ile oluşan hortum Erzurum Caddesi üzerindeki Atatürk Kapalı Spor salonu çatısının bir bölümü tamamen kaldırdı. 

Hortum, Atatürk Kapalı Spor salonun çatısı yaklaşık 150 metre uzaklıktaki toprak sahanın arkasına kadar götürdüğünü belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Hıdır Kalay, şöyle konuştu; “Bugün saat 14.00 sıralarında Halk Eğitim merkezinin çocuklardan oluşan folklor ekibinin yaptığı çalışmalar esnasında Kapalı Spor salonun çatısı hortumun etkisi ile bir bölümünde büyük bir patlama meydana geldi. 

Salonda büyük ölçüde hasar meydana geldi. Hortum, salonda yaklaşık 40 bin YTL maddi zarara yol açtı. En büyük tesellimiz salonda bulunan çocuklarımıza bir şey olmamasıdır. Şuanda hasar tespiti yapılacak ve kısa sürede çatıyı yeniden onarmaya çalışacağız aksi halde yağacak yağmurun etkisi ile içerdeki mermer tamamen tahrip olacak” dedi. 

Hortum sırasında uçan çatıların altında kimsenin kalmaması şans olarak değerlendirildi. Öte yandan hortumun şokunu üzerlerinden atamayan mahalle sakinleri, "Bir anda ne olduğunu anlamadık. Ses, gürültü başladı ve çatılar uçmaya başladı. Deprem oluyor sanarak canımızı kurtarmaya çalıştık" diye konuştu.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 17:59:02
Güncelleme :6 Temmuz 2006 Perşembe 19:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem IP: 85.97.148.xxx Tarih : 8.07.2006 19:02:55
Uçan çatının onarımı acaba ne zaman kim tarafından yaptırıldı. Çatının onarımında bizzat ğıdır kalay varmıydı, vardıysa bu kadar çürük bir onarımda katkısı nedir? O gün için başka uçan çatı omadığına göre buranın uçması şüpheli değilmi? Birileri devlet adına bunu araştırabilirmi. Sorumlu kims varmı yokmu?