5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

İhaleleri valilik bizzat yapacak

Muş Valisi İbrahim Özçimen, kaliteli malzeme kullanılmadığı iddialarına ve ihalelerle ilgili dedikodulara sebebiyet vermemek için yol çalışmalarını kendi imkanlarıyla yapacaklarını söyledi. 

Muş'un Bahçe Köyü yolunda yapılan stabilize yol çalışmalarını yerinde inceleyen Muş Valisi İbrahim Özçimen, çalışanlardan bilgi aldı. İl Genel Sekreteri Ahmet Güngör ve Muş Emniyet Müdürü Mehmet Özkan ile 10 kilometrelik stabilize yol çalışmasını yerinde gören Vali İbrahim Özçimen, "Bütün Türkiye'de olduğu gibi Muş'ta da Köy-Des Projeleri tüm hızıyla devam ediyor. Muş'ta kışın uzun sürmesi ve yağışların uzun süre devam etmesi sebebiyle batı vilayetlerine göre biraz geride kaldık. Bugün itibariyle çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Önümüzdeki hafta bütün projelerimiz bitmiş ve ihaleler başlamış durumda olacak. Çalışmalarda kullanılacak araçlar da gelmeye başlayacak" dedi. 

Yol yapım işlerini İl Özel İdaresi imkanlarıyla, köylerde yapılacak su işleriniyse ihale ederek yapacaklarını kaydeden Vali Öçcimen, "Geçen yıl yapılan stabilize çalışmalarında bazı gelişmeler yaşandı. Az kırım atıldığı veya iyi malzeme kullanılmadı gibi tartışmaların yaşanmaması için bütün stabilize çalışmalarını kendimiz yapıyoruz. Mucur işini ihaleyle verip, serme işini de kendimiz yapacağız. Geçen yıl 400 kilometre stabilize yol çalışması yapılırken, bu yıl 200 kilometre stabilize yol çalışması yapacağız. Geçen yıl 52 kilometre asfalt yaptık, bu yıl 400 kilometre asfalt yapacağız. Bugün burada hem işi denetlemek hem de çalışanların morallerini arttırmak ve hangi şartlarda çalıştıklarını görmek istedim" dedi.
.
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2006 Cuma 16:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?