5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

İşkence yapılan çoban ölümden döndü

Bulanık İlçesi'nin Oğlakkaya köyünün çobanı, kimliği belirsiz kişiler tarafından dağda bağlanarak işkence yapıldıktan sonra ölüme terk edildi. 

Edinilen bilgilere göre, olay iki gün önce Bulanık İlçesi'nin Oğlakkaya köyünün Mele Davut mevkiinde meydana geldi. Oğlakkaya köyündeki hayvanların çobanlığını yapan Sait Can (33), iki gün önce hayvanları otlatmak için küçükbaş hayvan sürüsü ile birlikte köyden ayrıldı. Akşam saatlerinde çobanın ve sürünün köye dönmemesi üzerine hayvanların otlatıldığı bölgeye giden köylüler, Sait Can'ın sürünün başında olmadığını gördüler. Sürüyü köye getiren ve iki gün boyunca sürekli aramaları sürdüren Oğlakkaya köylüleri, bugün sabah saatlerinde dağlık bir bölge olan Mele Davut mevkiinde Sait Can'ı buldular. Ayaklarına naylon damlatılarak işkence yapılan ve baygın bir şekilde bulunan Sait Can, köylüler tarafından Muş Devlet Hastanesi'ne getirildi. 

Çobanlık yaparak geçimini sağlayan Sait Can'ı arazide bulan Oğlakkaya köylülerinden Abdullah Tikici, iki gün boyunca sürekli olarak aramalarını sürdürdüklerini belirterek, "Mele Davut mevkiinde aramalarımızı sürdürürken Sait Can'ı gördük. Yanına gider gitmez 'Su' diye mırıldandığını duyduk. Hemen kendisini alıp dere kenarına indirip su içirdik. Dağda çobanları otlatırken kimliği bilersiz kişiler tarafından bağlanıp ayaklarına naylon eritilip damlatılmış. Kendisine su içirdikten sonra hemen alıp köylülerle birlikte hastaneye ulaştırdık" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 15:00:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?