2
Mayıs
2024
Perşembe
MUŞ

Kar geçit vermiyor!

Muş'ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, 64 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, gazetecilere yaptığı açıklamada, il merkezi ve ilçelere bağlı 64 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu söyledi.

Özellikle yüksek bölgelerde fırtına nedeniyle açılan köy yollarının yeniden ulaşıma kapandığını ifade eden Yentür, şöyle konuştu:

"Karla mücadele ekiplerimiz, ulaşıma kapalı bulunan 64 köy yolunun açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele çalışmaları çok ağır şartlarda yapılıyor. Dün akşam Bulanık ilçemize bağlı Seçme köyümüzde bir hasta için çalışma başlattık. 8 saatte ancak 4 kilometre yol açabildik. Çünkü yoğun tipi vardı ve ekiplerimiz zor anlar yaşadı. Açtığımız yollar tipinin etkisiyle hemen ulaşıma kapanıyor. Çünkü kırsalda kar yağışı ve tipi ciddi anlamda etkili oluyor. Zor koşullara rağmen kar yağışının başladığı günden bu yana 8 bin kilometre karla mücadele çalışması yaptık."

İl genelinde 4 şantiyedeki 65 personel ve 30 iş makinesiyle karla mücadele çalışmasını yürüttüklerini bildiren Yentür, yoğun kar yağışı olduğunda ekip sayısını çoğaltıklarını belirterek, karla mücadelenin büyük bir maliyet gerektirdiğini ifade etti.
 

AA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2014 Salı 09:40:26
Güncelleme :20 Şubat 2014 Perşembe 13:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?