5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Kar yağışı belediyelere yük oldu

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, geçen yıllara oranla karın geç yağmasına sevindiklerini, anacak 2 gün önce başlayan yoğun yağışın ardından kar kalınlığı 1.5 metreye ulaşmasının kendilerini büyük maddi külfete soktuğunu söyledi. 

Kar yağışı belediyeye büyük bir yük getirdiğini ifade eden Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, personel giderleri ve yakıt gibi masraflar hesap edildiğinde yaklaşık 500 bin YTL harcama yapacaklarını tahmin ettiklerini kaydetti. Dede, "Sokaklar dahil olmak üzere toplam 30 kilometre yol açma çalışmalarımız olacaktır. Vatandaşlarımız çatılarından attıkları karların tamamen ara sokaklarda birikiyor. Sokakların dar olması nedeniyle araçlarımızın çalışmasına engel olmaktadır" dedi. 

Başkan Dede, 5 ekip halinde gece gündüz vardiyalı olarak kar temizleme çalışmalarına başladıkları da ifade ederek, "Bizim için vatandaşın rahat bir şekilde hareket etmesi önemlidir. Bayram arifesine girdiğimiz bu aşamada mutlaka sokakları kardan temizlememiz gerekmektedir. Aksi halde vatandaşımız bayramlaşmada sıkıntı çekecektir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 14:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?