5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Karasu Islah Projesi

Muş Valisi İbrahim Özçimen, Devlet Planlama Teşkilatı'nın tespitlerine göre Muş Ovası'nın 30 milyon insana yetebilecek bir tarım potansiyeline sahip olduğunu söyleyerek, ovayı bataklıktan kurtarmak için başlatılan 'Karasu Islah Projesi'nin büyük önem arz ettiğini kaydetti. 

'Karasu Islah Projesi'ne büyük önem veren ve sürekli olarak çalışmaları yerinde takip eden Vali İbrahim Özçimen, sürdürülen çalışmaların tarihi bir öneme sahip olduğunu söyledi. 

Ağustos ayının başlarında başlatılan projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Özçimen, Karasu Islah Projesi ile her yıl ilkbahar mevsiminde yaşanan sel felaketlerinin önüne geçileceğini, Muş Ovası'nın drenaj probleminin çözüleceğini kaydetti. Vali Özçimen, "Meydana gelen selle çok çirkin görüntüler ortaya çıkıyordu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan ve afet fonundan vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermeye para harcıyorduk. Ayrıca Muş ovanın drenajı yok ve ovada taban suyu çok yüksek. Burası verimli ve daha erken ekim yapılabilen bir yer haline gelecek. O zaman işte 500 bin nüfusuna bakamayan ve bu yüzden göçler veren Muş yerine, sadece kendisini değil etrafını da besleyen, hatta tarım ürünleri ihraç edebilen zengin, müreffeh bir Muş göreceğiz. Karasu Nehri mevcut haliyle 119 kilometre uzunlukta, ancak yapılacak drenaj çalışmalarıyla 65 kilometreye inecektir. Böylece daha az tarım alanlarına zarar verecek. Ayrıca 15 bin dönüm tarım arazisi kazanmış oluyoruz. Bu işi ihaleyle yapmıyoruz. DSİ kendi imkanlarıyla bu işi yapıyor" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 16:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?