5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Kız çocukları da okula gidecek

Muş Valisi İbrahim Özçimen, kız çocuklarının okullaşmasını sağlamak için bütün imkanlarını seferber ettiklerini ifade etti. 

2004 yılında göreve başladığında ilde, 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde hiçbir okul yapılmadığını aktaran Vali Özçimen, konuyu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e söylemelerinin ardından bu yıl çoğunluğu kız öğrencilere yönelik okul ve pansiyon olmak üzere birçok temelin atıldığını söyledi. Özellikle kız çocuklarının eğitimine büyük önem verdiklerini belirten Vali Özçimen, kalkınmanın temelinin eğitim olduğunu sözlerine ekleyerek, "Eğitimdir ki bir milleti özgür, bağımsız, şanslı, yüce bir sosyal toplum halinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder' diyen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün sözünden ilham alarak en çok yatırım yaptığımız alan eğitimdir. Bilinen bir gerçektir ki, toplumların ilerlemesi ancak aklın ve bilimin öncülüğünde yapılan eğitim ve öğretimle gerçekleşmektedir. Bu anlamda bölgenin en önemli sorunu gençlerin eğitimli birer fert olarak yetişmeleri ve hayata aydın bir kişi olarak atılmalarıdır" dedi. 

İlde kız çocuklarının okullaşma oranının ilköğretimde yüzde 72.8 olmasına rağmen, ortaöğretimde yüzde 13.2 olduğunu kaydeden Vali Özçimen, "Kız çocuklarının okullaşmasını sağlamak için imkanların tamamını kullanarak çalışmaları sürdürüyoruz. Bu kapsamda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ilköğretimdeki yüz kız öğrenciye burs vermektedir. Arıca, 101 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunulmuş 124 ortaöğretim öğrencisine burs verilmektedir. Öte yandan Bulanık İlçesi'nin Karaburun Köyü'nde 'Çağdaş Yaşam Akpınar-Dolunay' isimli iki ek derslik 2004-2005 eğitim ve öğretim yılında bitirilip hizmete sunulmuştur" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2006 Salı 18:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?