5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Köy yolları yeniden asfaltlanıyor

Yaklaşık 10 yıl önce Köy yolları ilk kez asfaltlanırken, o dönemde atılan asfaltın sürekli olabilmesi için ertesi yıl ikinci kat asfalt atılması gerektiği ikinci kat asfalt atılmayınca yapılan 180 kilometrelik asfalt yollar İl Özel İdaresi tarafından söktürülmeye başlandı.

Köy yollarında bir (1) kilometre asfalt yolun 52 Milyar liraya mal olduğunu söyleyen Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güngör, “Geçmişte yapılan asfaltın üzerine ikinci kat asfalt atılmadığından dolayı, bu yıl köy yollarında 180 kilometrelik asfaltın sökümünü yaptık. 

Asfalt yapılırken, ilk yapılan asfaltın ardından ikinci yıl mutlaka ikinci kat asfalt yapımının gerçekleştirilmesi gerekir. Sonraki yıllarda da bakım ve onarımın yapılarak yolun daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Köy yoluna asfalt malzemesi döküldükten sonra ikinci yıl ikinci kat asfalt atılmayınca, şimdi asfalt olan yollar üç ekip tarafından yollardaki asfalt sökülerek yerine yeniden sıfırdan asfalt yol yapımı yapıyoruz. Bir kilometre köy yolu asfaltı 52 milyar liraya mal oluyor. Biz eski asfalt yolların sökümünün ardından, ikinci ekip malzeme dökümü, üçüncü ekipte asfaltlama işlemlerini yapıyor. Mevsimin kısa olması göz önünde tutularak, bu yıl içersinde 300 kilometre köy yolunu asfaltlanmayı planladık. Devlet geçmiş yıllarda yapılan yanlış uygulama sonucu zarara uğratılmıştır. Biz bu yıl birinci kat asfalt yol yapımından sonra önümüzdeki yıl ikinci kat asfalt yol yapımını gerçekleştireceğiz. Geçmişte bir yılda 50 kilometre köy yolu asfaltlanırken ikinci yıl yapılan yola ikinci kat atılmadan başka bir yolda 50 kilometre asfaltlama çalışması yapılmış. Yanlış uygulamaları gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu. 

Köy yollarında Muş İl Özel İdaresi Genel sekreterliği ekipleri asfaltlama söküm, yeni asfalt döküm çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Emrullah Özbey - Kenthaber
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 10:44:15
Güncelleme :13 Temmuz 2006 Perşembe 10:37:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?