5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Köylülerin su direnişi

Muş Belediyesi'nin, su ihtiyacını şehir şebekesinden karşılayan Sütlüce, Bağlar ve Karaköprü Köyleri'nin suyunu kesme kararı, köylülerle belediye görevlilerini karşı karşıya getirdi. Sütlüce Köyü'nün suyunu kesmeye giden belediye ekipleri, köylülerin direnişiyle karşılaştı. 

Yaz mevsiminin gelmesiyle su kaynaklarının azalması ve şehre giden suyun azalması sebebiyle şehir şebekesinden yararlanan il merkezine yakın 3 köyün suyunun kesilmesi kararı Sütlüce köylülerini ayaklandırdı. 

Muş Belediyesi'nin 10 bin nüfuslu Sütlüce Köyü'nün suyunu kesmek için çalışmalara başlaması üzerine köylüler, belediye ekiplerinin suyu kesmesine müsaade etmedi. 

Vatandaşlar, köylerindeki sondajın şehir şebekesine bağlandığını ve 30 yıldır şehir şebekesinden su ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Belediyeye su parasını ödediklerini ve sularının kesilmesinin anlamsız olduğunu ifade eden Sütlüce Köyü'nde yaşayan Ahmet Akçioğlu, şehre çok yakın olan köylerinin suyunun kesilmesinin yanlış olduğunu söyledi. 

Sularının kesilmesi halinde içme suyu ihtiyaçlarını karşılayacakları başka bir kaynaklarının olmadığını kaydeden Akçioğlu, "30 yıldır biz su ihtiyacımızı şehir şebekesinden karşılıyoruz. Biz zaten içme suyu parasını belediyeye ödüyoruz. Bugün neden suyumuz kesiliyor? Belediye ekiplerinin bu kararını öğrenince yetkililerle görüşmelere başladık" dedi. Muş Belediye Başkan Vekili Ethem Coşkunlar da, şehirde su sıkıntısının yaşandığını ve şehre yakın köyleri verilen suları kesmek zorunda kaldıklarını bildirerek, "İl Özel İdaresi ile bu konuyu görüştük ve köyler için istenilen yerde sondaj çalışması yapılacağını söyledi. Biz de 3 köy için 3 yere sondaj çalışması yapılmasını istedik. Ancak aradan geçen zamana rağmen İl Özel İdaresi bunu gerçekleştirmeyince mecburen bu köylere su veremeyeceğimizi bildirdik. Bu konuyla ilgili olarak ilin milletvekillerine de bilgi verdik" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 18:56:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?