5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Liselilerden hasta kardeşlere yardım

Muş Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından, ‘Hiperkolesterelemi’ hastalığa yakalanan 4 kardeş için Toplanan para aileye teslim edildi.

Muş'un Yücetepe Köyü'nde yaşayan Kanşıray Ailesi'nin 4 çocuğu yakalandıkları ‘Hiperkolesterelemi’ hastalığından dolayı zor durumda. 

Muş Lisesi öğretmen ve öğrencileri, ‘Hiperkolesterelemi’ hastalığına yakalanan kardeşler için, yardım gecesi ve kermes düzenleyerek onlara biraz da olsa yardımcı olmak istiyor. Program ve kermesten elde edilen gelirin tamamı hastalıktan kurtulmaya çalışan kardeşlere verildi.

Muş Lisesi Müdürü Hamdullah Karasu ve Okul Öğretmenleri, Gülhan Gürbüz, Fethi Güler ile Ekrem Bingöl, okul tarafından toplanan paraları aileye teslim etti.

Muş Lisesi Müdürü Hamdullah Karasu, bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek; “Kanşıray ailesinin dört çocuğu yakalandıkları hastalık nedeniyle ölümü bekliyor. Mustafa Kanşıray okulumuz öğrencisi. Kendisi de diğer kardeşleri gibi, ‘Hiperkolesterelemi’ hastalığını taşıyor. Bunun için, okulumuzun öğretmen ve öğrencileri birleşerek toplumsal bir duyarlılık gösterdik.” diye konuştu.
 
Baba Abdullah Kanşıray ise, 4 çocuğundan birinin aynı hastalıktan öldüğünü, diğer 3 çocuğunun da ölümü beklediklerini söyleyerek, “Doktorlar, Kalp krizleri ile artan hastalığın bir çaresinin bulunmadığını, Çocukların 18 yaşına geldikleri zaman artık yaşama şansının olmadığını söylediler. 17 yaşındaki oğlum Ahmet aynı hastalıktan öldü. Muş Lisesi öğretmen ve öğrencilerine kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.



Emrullah Özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2006 Cuma 16:08:49
Güncelleme :17 Haziran 2006 Cumartesi 10:21:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?