5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Mera alanı hizmete açıldı

Muş Tarım İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Mera Islahı Projesi’ kapsamında ıslah edilerek üreticilerin hizmetine sunulan Hasköy İlçesi'nin Eşmepınar Köyü'ndeki mera alanı düzenlenen törenle açıldı.

Hasköy İlçesi'ne bağlı Eğirmeç Köyü'nde bin 565 dekarlık mera alanının ıslah edilen 850 dekarlık kısmının açılışı Muş Valisi İbrahim Özçimen tarafından yapıldı. Düzenlenen açılışa Vali İbrahim Özçimen'in yanısıra, Hasköy Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hasköy Belediye Başkanı Zihni Sayan da katıldı. 

Düzenlenen törende konuşan Muş Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özaslan, “Muratgören köyü mera ıslah projesi ile başlayan ve Eşmepınar köyümüzde ikincisini uygulamakta olduğumuz 'Mera Islah Projesi'nin açılışını gerçekleştirmekten dolayı mutluyum. Önümüzdeki günlerde de Alican Köyü’nde gerçekleşen ıslah çalışması ile Muratgören Köyü’nde tahrip olan meranın gerekli ekimin yapılmasıyla yeniden hizmete sunulması projemiz hizmete açılacaktır. Bunların yanında yine Boyuncuk Köyünde mera ıslah projesi hazırlanmış ve son baharda gübreleme çalışması yapılacaktır. Bozbulut Köyü’nde DAKP kaynaklı olarak mera ıslah projesi hazırlanmıştır” dedi.
 
Tarım İl Müdürü Abdurrahim Özaslan’ın konuşmasının ardından meranın açılışı Vali İbrahim Özçimen tarafından yapıldı. 

Mera açılışının ardından köydeki hayvanlar meraya salındı.
Emrullah özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2006 Perşembe 11:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?