5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

METEF 2006 Fuarı açıldı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Meslek liseleri ile E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hükümlülerin 1 yıl boyunca emek verdiği eserlerin sergilendiği Teknik ve Eğitim Fuarı (METEF) düzenlenen törenle açıldı.

Öğretmen Evi’nde başlayan tanıtım programına, Muş Valisi İbrahim Özçimen, Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, Vali Yardımcısı Mehmet Ünal, Cumhuriyet Savcısı Tahir Apaydın, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Kamu Kurum Amirleri, Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları ile öğrenciler katıldı. 

METEF 2006 Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı’nın tanıtımında konuşan Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, insan ve işin birbirini tamamlayan iki unsur olduğunu söyledi. 

“İnsanın Mutlu ve huzurlu olabilmesi aynı zamanda sosyal ve ekonomik hayata katkıda bulunabilmesi İçin yetenekleri ve ilgisi doğrultusunda bir mesleğe sahip olması gerekmektedir. Bu da uygulanan mesleki eğitim sistemi ile doğrudan alakalıdır." diyen Bayraktar, "Bir toplumunun mutluluğu, refahı ve esenliği için güçlü bir ekonomik yapıya, yüksek bir üretim kapasitesine ve hayat standartlarını yükseltecek bir rekabet gücüne sahip istihdam alanları oluşturmasına bağlıdır. Bunların olabilmesi için güçlü bir mesleki eğitim sistemine ihtiyaç vardır. Teknolojik, Endüstriyel ve ekonomik alanlarda güçlü olan ülkelere baktığımızda mesleki Eğitime büyük önem verdikleri görülmektedir. 

Konuşmaların ardından Endüstri Meslek Lisesi'inde düzenlenen METEF, mesleki eğitim veren okul ve E Tipi kapalı cezaevindeki hükümlülerin bir yıl boyunca ürettikleri ürünler sergilenirken; fuar, Endüstri Meslek Lisesi Folklor ekibinin gerçekleştirdiği folklor gösterisiyle sona erdi.
Emrullah Özbey-Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2006 Çarşamba 11:15:05
Güncelleme :7 Haziran 2006 Çarşamba 12:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?