5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Muratgören'in derslik sıkıntısı giderildi

İlköğretimin ilk kademesinde eğitim öğretim yapılan Merkez Muratgören Köyü İlköğretim Okulunun derslik ihtiyacı yapımı devam eden iki ek derslik ile ilk etapta giderilmiş olacak.
 
İl merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan Muratgören köyü ilköğretim okulunun derslik sıkıntısı gideriliyor. Yaklaşık bir ay önce yapımına başlanan iki ek dersliğin iki haftaya kadar bitirileceği belirtildi.

2006, 2006 eğitim öğretim yılı ve öncesinde iki derslikte eğitim öğretim hizmeti verilen okulda, devam eden sınıfların tamamlanması ile rahat bir nefes alınacak. 

Daha önceki yıllarda birleştirilmiş sınıflarda, derslik başına yaklaşık 50 öğrenci eğitim alıyordu. Alınan bilgilere göre ek dersliklerin yapımı ile Muratgören Köyü İlköğretim Okulu’nda derslik başına düşen öğrenci sayısı 25 ile 30 arasında olacak ve standart seviyeye gelecek.
Muratgören Köyü İlköğretim Okuluna yapılan iki ek dersliğin maliyetinin yaklaşık 50 bin YTL olduğu öğrenildi. 

Muş Valisi İbrahim Özçimen, yaklaşık bir yıl önce 2005, 2006 eğitim öğretim yılı başlangıcında Muratgören Köyü İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulunmuş ve derslik ihtiyacının giderileceği sözünü vermişti.
Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2006 Cuma 16:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?