5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

'Muş afet kapsamına alınmalı'

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, kış mevsiminin oldukça yağışlı geçtiği Muş'un afet kapsamına alınması gerektiğini söyledi. 

Açıklamalarda bulunan Necmettin Dede, Muş'un afet kapsamı dışında olmasından dolayı karla mücadelenin belediye bütçesini etkilediğini kaydetti. 

Kış mevsiminde hizmet yapamadıklarını, sadece karla mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyleyen Necmettin Dede, "Yaklaşık 6 ay süreyle kış yaşıyoruz. Hiçbir somut hizmeti hayata geçiremiyoruz. Bu süre içerisinde belediye olarak sadece yolları kardan temizlemek için uğraşıyoruz. Yol yapımı, kaldırım yapımı, içme suyu çalışmaları 6 ay gibi uzun bir süre yapılmıyor. Kar yağmaya başladığı andan ilkbahara kadar yolları kardan temizleme, karları taşıma gibi getirisi olmayan işlerle uğraşıyoruz. Elbette ki, vatandaşlarımıza hizmet etmek için karla mücadelede iyi bir performans sergileyeceğiz. Ancak hükümet politikasında bu tür durumlarda olan vilayetler afet kapsamına alınır. Devletin imkan ve olanaklarından istifade ederler. Geçmiş yıllarda olduğu gibi Muş'un tekrar afet kapsamına alınması gerekir. Bu uygulama ile İller Bankası'ndan hesabımıza yatırılan yaklaşık 550-600 bin YTL 2 veya 3 kat daha çok artacak. Eğer imkanlar bu şekilde arttırılırsa hizmet de o denli kaliteli ve yaygın olur" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 15:19:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 88.230.135.xxx Tarih : 26.11.2006 20:11:40
BEYAZ ALTIN Ey benim talihsiz halkım. Yıllarca sempati ve aşiret ilişkileri ile kendinizi yönetenleri seçtiniz. Ne eğitimli olmalarına baktınız ne de biligilerine. Muş'un altı ay süren karlı kışı hangi batılı ülkede olsaydı şimdi Muş; Tüccarından işçisine, esnafından memuruna para basan bir şehir olmuştu. NASIL MI ? Kayak ve kış sporları merkezi olarak. Havaalnı ile kayak merkezi alanları arası 20 dakika. Bundan büyük şans olabilir mi ? KIŞ TURİZMİ BAŞLADIĞINDA ; Aydın ağabey derilerini satmak için yurt turuna çıkmayacak, Şükrü ağabey kışlık kıyafet ve kayak aksesuarları satacak. Gençlerimiz kayak hocası olarak istihdam edilecekler. Hilmi ağabey gelen yerli ve yabancı turistler ekolojik ürünler satacak. Ama görülen o ki; allah uzun ömür versin, başkan kış gelmeden kış için ağlamaya başlamış. Asıl sorun kışı nasıl lehimize çeviririz. İşte yöneticiyi halktan ayıran fark bu sorunun cevabını bulmakta yatıyor. Saygılarımla.