5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Muş sokakları karanlığa gömüldü

Muş'ta sokak lambalarının yanmaması vatandaşlara büyük sıkıntı yaşatıyor. 

Hürriyet, Muratpaşa, Dere, Kale ve Kültür mahallelerinin bazı kısımlarında yanmayan sokak lambaları insanları sokaklarda yürürken tedirgin ediyor. Sokak lambalarının yanmaması sebebiyle gece göz gözü görmeyen ara sokaklarda yürümek zorunda kalan vatandaşlar, yetkililerin konuyla ilgilenmesi gerektiğini bildirdi. Özellikle Ramazan ayı olması sebebiyle geceleri sokakların daha hareketli olduğunu ve karanlık sokaklarda yürümenin zor olmakla beraber güvensiz olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Karanlık çöktükten sonra mahallelerde gezmeye cesaret edemiyoruz" diye konuştu. 

Sokak lambaları konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Kale Mahallesi Muhtarı Ahmet Taşbulak, yaşanan sıkıntının giderilmesi için yetkililerin duyarlı olması gerektiğini savundu. Bazı ara sokaklara karanlık olması nedeniyle insanların girmeye cesaret edemediğini söyleyen Taşbulak, "Ana caddelere baktığımız zaman ışıl ışıl bir görüntü var. Ama şehir sadece ana caddeden ibaret değil. Ara sokakların ve mahallelerinde aydınlatılması gerekir" dedi. 

TEDAŞ Müessese Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, sokak lambaları onarım ve tadilatına bakan kısımda yapılan görev değişikliğinin aksamalara sebep olduğu kaydedildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 15:32:44
Güncelleme :3 Ekim 2006 Salı 15:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?