5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Muş'ta grip salgını toplantısı

Muş İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, tüm dünyada yaşanması beklenen muhtemel grip salgınına karşı tedbirli olunması gerektiğini belirterek, bulaşıcı hastalıkların halk sağlığı açısından önem arz ettiğini söyledi. 

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Kuş Gribi ve Salgından Korunma' toplantısı düzenlendi. Muş Valiliği toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali İbrahim Özçimen, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Güner Engüdar ve kurum amirleri katıldı. 

Toplantısının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Akpolat, bulaşıcı hastalıkların bulaşıcılık özelliklerinden ötürü sadece bireyi değil toplumu etkileyen, iş gücü kaybı ve bazen de ölümlere yol açan önemli hastalıklar olduğunu kaydetti. 'Avian İnfluenza' virüsüyle ilgili olarak hazırlıklı olunması gerektiğini söyleyen Dr. Kenan Akpolat, "Grip salgını bu konuda verilebilecek en çarpıcı örneklerden biridir. Virüsün yaklaşık 20-30 sene aralıklarla salgınlar oluşturduğu ve son yıllarda hastalıkla ilgili saptanan verilere göre, yeni bir grip salgını riski oluşturduğu bildirildi. Bu beklenen grip salgını artan dünya nüfusu, uluslararası ticaret ve seyahat sebeplerinden ötürü kısa sürede dünyamızı etkileyecektir. Bu nedenle, gribin geçmiş salgınlara göre, çok daha fazla insanın hastalanmamasına, ölmesine ve dolayısıyla çok büyük ekonomik kayıplara yol açacağı beklenmektedir. Hastalık Uzakdoğu ve Asya ülkelerinde başlayıp muhtemelen sonra ülkemize gelmesi düşünülmektedir. Eğer önceden hazırlıklı olunmazsa sağlık hizmetleri başta olmak üzere diğer kamu hizmetlerinde de aksaklıkların yaşanması kaçınılmazdır" diye konuştu. 

Açılış konuşmasının ardından katılımcılara Dr. Oktay İşlek tarafından 'Dünya da Grip' ve Dr. Hicran Güler tarafından da 'Influenza da klinik bakım ve yönetim' konularında bilgi verildi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 19:09:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?