5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Muş'ta 'Karasu Islah Projesi'

Muş Valisi İbrahim Özçimen, 'Karasu Islah Projesi' kapsamında yapılacak olan barajlar sayesinde toprağın daha verimli bir hal olacağını belirterek, bu projenin Doğu Anadolu Bölgesi'nin kaderini değiştirecek bir proje olduğunu söyledi. 

Muş Valisi İbrahim Özçimen, Alparslan 1 Barajı'nın 2 seneye kalmadan su tutmaya başlayacağını ve Alparslan 2 Barajı'ndaysa kısa süre içerisinde çalışmalara başlanılacağını söyledi. 'Karasu Islah Projesi'nin, barajlar için çok büyük bir yeri olduğunu ifade eden Özçimen, ıslah projesinin yapılmaması halinde Alparslan 2 Barajı'nın pek bir faydasının olamayacağını belirtti. Alparslan 1 ve 2 barajlarının 'Karasu Islah Projesi' ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin kaderini değiştirecek büyük bir proje olduğunu aktaran Vali Özçimen, "Her zaman diyoruz, Doğu Anadolu'yu kurtaralım. Doğu Anadolu lafla kurtulmaz, projelerle ve ova ıslahıyla kurtulur. Karasu Islah Projesi her yönüyle çok önemli bir projedir. Muş Ovası'nda menderesler çizerek ovanın büyük bir bölümünü sular altında bırakan Karasu Nehri, ıslah edilecek. 

Alparslan 1 Barajı'nın sonuna gelmişiz. İki seneye kalmadan su tutmaya başlayacağız. Ardından ikinci barajı başlatacağız. Sonra ovadan bereket fışkıracak" dedi. Türkiye'nin çok büyük bir zenginliğe sahip olduğunu ifade eden Özçimen, "Türkiye kendi kendine yetecek bir ülkedir. Yeraltı zenginliği, yerüstü zenginliği harikuladedir. Bunları işletmek için beyin lazım. Bu beyin Türkiye'de fazlasıyla var. Ama ülkede, 'Ben' olayı çok var. Biz yok, ben var. Böyle olunca da işler istediğimiz gibi işlemiyor. Benim adamım, benim aşiretim, benim kardeşim zihniyetinden kurtulmamız lazım. Artık biz dememiz lazım. Çünkü biz demediğimiz sürece, bu zenginliklerin faydası görülmez" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2006 Pazartesi 14:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adem IP: 85.102.225.xxx Tarih : 25.07.2006 16:56:17
Editör bey işinize gelen yorumu yayınmlıyor işinize gelmeyeni yayınlamıyorsunuz değilmi? Bu vali hakkında hiç yoruım yokmu? Sizler oturduğunuz yerden buraların nasıl idare edildiğini bilemezsiniz. Şeffaf olun lütfen.