5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Muş'ta kız yurdu ihtiyacı var

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, kız çocuklarının okullaşmasında önemli bir yeri olan yurt sorunu konusunda çalışmalarının sürdüğünü belirterek, kuz yurdu ihtiyacı oluşmasının güzel bir gelişme olduğunu belirtti. 

Kız çocuklarının okullaştırılması konusunda açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Bayraktar, Vali İbrahim Özçimen'in çaba ve destekleriyle kız çocuklarının okullaştırılmasına gayret gösterdiklerini kaydetti. 

Hüsnü Özyeğin Vakfı tarafından geçen yıl yaptırılan 150 öğrenci kapasiteli Finans Bank Kız Öğrenci Yurdu kapasitesinin 230'a çıkarıldığını ve şu anda doluluk oranının yüzdü 100 olduğunu belirten Bayraktar, "Bu yurdumuz ilk hizmete açıldığı zaman tam doldurulamayacağı söyleniyordu. Ama şimdi yurt tam kapasite ile hizmet veriyor. Yurdu yaptıran Hüsnü Özyeğin Vakfı yetkilileri gelip yurdumuzu inceledikleri zaman ve doluluk oranını gördükleri zaman oldukça mutlu oldu. Diğer illerden daha dolu bir durumda olan yurdun amaca uygun olarak kullanıldığını dile getirerek bizim kendilerinden yeni yurt talebini yerine getirmek için kararlı olduklarını bildirdiler. Yeni bir yurt yapımı şu anda gündemdedir" dedi. 

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından da Muş'a yeni bir kız öğrenci yurdu kazandırılması için görüşmelerin sürdüğünü belirten Bayraktar, "Valimiz Sayın İbrahim Özçimen eğitim ve öğretime büyük destek vermekte ve eğitim seviyesinin yükseltilmesi için mesai mefhumu gözetmeksizin bize destek olmaktadır. Sayın valimiz de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile görüşmelerini sürdürmektedir. Buradan de ilimize yeni bir yurt yapılması gündemdedir. Yani gelecek yıl Muş'a 2 yeni kız yurdu kazandıracağımıza inanıyorum" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2006 Cuma 12:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.97.56.xxx Tarih : 22.12.2006 13:03:36
SAYIN İLHAMİ BAYRAKTAR BU MESAJ SİZE ULAŞIR MI BİLMİYORUM AMA HABERLERİ TAKİP EDEN HEMŞEHRİLERİMİZ VAR MUTLAKA SİZE İLETİRLER. KIZ YURDU KAÇ KİŞİLİK OLACAK ? BİNA İHTİYAÇ PROGRAMI NEDİR ? BUNLAR BİLİNİYORSA, ARSA VE YER BELLİ İSE MİMARİ PROJESİNİ BİLABEDEL YAPMAYI TAAHÜT EDİYOERUM. STATİK, ELEKTRİK ve MEKANİK PROJELER MUŞ'TA ÇİZDİRİLEBİLİR. SAYGILARIMLA K. Mükremin BARUT Mimar