5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Muş'ta sel felaketi sonrası

Tüm yurtta etkili olan ve büyük zararlara yol açan yağmur, Muş'taki tarım alanlarında büyük zarara yol açtı. Dağlardan akan yağmur sularının getirdiği taş ve toprak, tarım alanlarına dolarken, araziler çamurla kaplandığı için çiftçiler pancar çıkaramıyor. 

Muş'ta etkili olan yağışlar, tarım alanlarına büyük zarar verdi. Akarsularla dağlardan gelen taş ve toprakların tarım arazilerine yayılması arazileri tahrip etti. Derelerin taşması sonucu sular altında kalan tarım arazileri büyük zarar görürken, Türkiye'nin üçüncü büyük ovası olan Muş Ovası'nda binlerce dönüm arazi sular altında kalmış durumda. Pancar ekili arazilerde hasat dönemi olması ve yağışlar sebebiyle çamurla kaplı olan arazilerde çalışamayan çiftçiler, hasat yapamadıklarını dile getirdi. Pancar ekili arazilerin diz boyu çamurla kaplı olduğunu ve pancar çıkarılabilmesi için toprağın az da olsa kuruması gerektiğini belirten Ramazan Yentürk isimli çiftçi, "Değil traktör bir insan bile tarlaya giremiyor. Pancarımızı çıkarmak için yağışların durmasını bekliyoruz" diye konuştu.
 
İl Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, il genelindeki tarım alanlarının yağışlardan büyük ölçüde etkilendiği belirtilirken, özellikle pancar çiftçisinin zor günler geçirdiği öğrenildi.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2006 Pazartesi 14:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?