5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Okullar kapandı, camlar inmeye başladı

İlköğretim okulları ve liselerde 2005-2006 eğitim-öğretim yılı 19 Haziran Pazartesi günü tamamlanırken, henüz okulların kapanmasının üzerinden bir ay dolmadan, bazı okulların camları kırılarak zarara uğratıldı.

Şehir Merkezinde eğitim veren Yavuz Selim İlköğretim okulun 2 katlı olan iki binasının camları bazı kişi veya kişiler tarafından kırılıp okulun maddi ve manevi zarara uğratıldığı görüldü. 

2 katlı olan okul binasının tüm sınıfların camlarının kırılması çevredeki vatandaşlar tarafından tepki aldı. Okulların 19 Haziranda tatil edilmesinin ve 1 Temmuz da öğretmenlerin yeni tatile başlamasının üzerinden henüz bir hafta geçmişken okulun bütün camlarının kırılmasıyla tepki gösteren vatandaşlar, “Okullar çocuklarımızın eğitim gördüğü bir yuva. 

Bu okuldaki sınıfların camlarının kırılması kendini bilmeyen birkaç kişinin yaptığı bir olaydır. Okulla zarar vermekle bir sonuça varmaya çalışıyorlar. Bu okulda belki onların kardeşleri, akrabaları da okuyorlar. Bu kişiler bunun farkında değiller herhalde. Bu şekilde okula zarar vermek çok yanlıştır. Bu zarar aslında okula verilmemiş, bu okulun camlarını kıran kişiler kendilerine zarar vermişler” diye konuştular. 

Okulların 18 Eylül de eğitim öğretime başlaması beklenirken, bu tür olayların bir daha yaşanmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, tüm vatandaşları duyarlı olmaya çağırdılar.


Emrullah Özbey - Kenthaber / Muş
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2006 Pazar 18:52:03
Güncelleme :10 Temmuz 2006 Pazartesi 23:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?