5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Okullar muhtarlara zimmetlendi

Muş Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, yaz tatili döneminde okulların tahrip edilmesinin önüne geçilmek için okulları, bağlı bulundukları mahalle veya köy muhtarlarına zimmetlediklerini açıkladı. 

İlhami Baraktar, her yaz döneminde aynı manzarayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, okulların tahrip edilmesinin önüne yalnız başlarına geçmelerinin mümkün olmadığını söyledi. 

Okulları, bağlı bulundukları mahalle veya köy muhtarlarına zimmetlediklerini ifade eden Bayraktar, "Okulların hepsine bekçi bırakmak gibi bir imkanımız yok. Bu yüzden okulları muhtarlara zimmetleyerek teslim ettik. Bu şekilde okulların tahrip edilmesinin önüne geçmeyi planlıyoruz. Okullara zarar verilmesine anlam bulamıyoruz. Her yıl aynı manzarayla karşı karşıya kalıyoruz. Bunun önüne bir türlü geçilemedi. Okullara hasar verenlere mahallelerde veya köylerde 'dur' diyen de yok. Bizler de her okula bekçi bırakamayacağımız için bu şekilde bir karar aldık. Bu sayede hem muhtarlar okullarını sahiplenmiş olacak, hem okullar zarar görmeyecek. Haliyle devlete de ek bir külfet çıkmamış olacak. Ama biz bunu ilerleyen yıllarda değiştireceğiz. Diğer kurumlardan milli eğitime nakilleri yapılmış ve bekçi kadrosuna sahip memurları, okullara bekçi olarak atıyoruz. Şimdiye kadar dört okula bekçi ataması yaptık. Bekçi kadrosundaki memurlar gelmeye devam ettikçe, okullara da bekçi atamaları devam edecektir" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 16:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?