5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Organnize sanayi yatırımcıları bekliyor

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim, kısa sürede tamamlanacak Organize Sanayi Bölgesi'nin OSB Muş için 100 yıllık bir yatırım olduğuna dikkat çekerek, işadamlarının ilgilisini beklediklerini söyledi. 

Muş-Bingöl karayolu üzerinde 2 yıldan beri yapımı sürdürülen Muş Organize Sanayi Bölgesi'nde incelemelerde bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim, organize sanayiine yerleşmek için şuana kadar 20 müteşebbisin müracaat ettiğini açıkladı. Muş Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamen faaliyete girmesi halinde Muş ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Devrim, yüzde 90'nı tamamlanan organize sanayiinin havaların sıcak geçmesi halinde bu yıl bitirileceğini söyledi. 

Bin dönümlük alanda kurulan organize sanayi bölgesinin 56 parselden oluştuğunu kaydeden Devrim, şu ana kadar yaklaşık 4.5 milyon YTL harcama yapılan organize sanayi bölgesinde elektrik çalışmalarının tamamlandığını belirterek, kaldırım ve yol çalışmalarının da büyük bir kısmının bitirildiğini söyledi. 

Yeşillendirmeye önem verdiklerini ve içme suyu çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Devrim, "Muş'un geri kalmışlık zincirini kırması için organize sanayi bölgesinin aktif bir faaliyet sergilemesi bekleniyor. Bunun için de sanayicilerimizin organize sanayi bölgesine itibar etmesi ve buranın aktif bir hale gelmesi için çaba göstermeleri gerekir. Tarımsal alanda bir türlü yükselmeyi yakalayamayan Muş'un sanayi alanında bir hareketliliğe ihtiyacı var. Bu ihtiyacı en iyi şekilde giderecek imkanda organize sanayi bölgesinde mevcuttur. Müteşebbislerimiz, yüzde 90'ı tamamlanan OSB için yetkili kurumlara müracaat etmelidir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 13:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZAFER KÖSE IP: 88.243.179.xxx Tarih : 27.04.2008 03:35:23

MUŞ İLİ BELKİ TARİHİNDE İLK DEFA AKTİF BİR SANAYİ TİCARET ODASI BAŞKANI VE ONUN ÜSTÜN GAYRETLERİYLE YAPILAN ORG.SAN.BÖLGESİYLE TANIŞIYOR TEŞEKKÜRLER BAŞKAN