5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Pancar teslimatı için uzun kuyruklar

Muş'ta, etkili olan yağışlardan dolayı geciken pancar sökümü sebebiyle şeker fabrikası önünde uzun traktör kuyruğu oluştu. 

Muşlu pancar ekicileri, kampanya dönemi bitmeden ve kar yağmadan evvel ürünlerini teslim etmek için aralıksız bir şekilde çalışıyor. Muş Şeker Fabrikası'nda pancar kampanyasının başladığı günden beri traktör kuyrukları yaşanmazken, kampanya döneminin bitmesine 5 gün kala traktör kuyrukları oluşmaya başladı. Yağmur sebebiyle pancar sökümü geciken ve çamurla kaplı tarlalarda zor şartlarda çalışan çiftçiler, biran evvel ürünlerini teslim etmek için çalışıyor. 

Muş Şeker Fabrikası önünde uzun kuyruklar oluşturan çiftçiler, bu yıl pancar işinin adeta işkence olduğunu belirterek, zor durumda olduklarını kaydetti. Kampanya bitmeden ürünlerini teslim etmek istediklerini söyleyen çiftçilerden Ramazan Yener, yağışlar sebebiyle 15-20 gün hiçbir iş yapamadıklarını söyledi. Kampanya döneminin bitmesine 5 gün kaldığını da hatırlatan Yener, "Hemen pancarımızı teslim etmek istiyoruz. Bütün çiftçiler fabrikaya daha yoğun pancar getirince de ister istemez yoğunluk yaşanıyor. Pancar tarlalarımız çamur içerisinde olmasına rağmen pancar sökümünü gerçekleştiriyoruz. Ama hızlı çalışmamıza rağmen pancarların kampanya dönemi bitmeden teslim edilmesi imkansız. Biz kampanya döneminin uzatılmasını bekliyoruz. Çok zor durumdayız. Ne yapacağımızı şaşırdık. 

Pancarımızın büyük bir kısmı halen tarlada. Havalar iyice soğudu. Birde kar bastırırsa tam perişan olacağız. Bu yıl adeta çileli bir dönem geçirdik. Pancar verim vermememin yanında birde hasat döneminde bize büyük zorluklar yaşattı" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 13:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?