5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Pancarcıların protestosu sonuç verdi

Muş'ta çiftçiler, pancar alım noktasındaki bozuk olan ikinci kantarın çalıştırılmamasına tepki gösterdi. Çiftçilerin, 2 gün boyunca uyguladıkları boykot sonucunda ikinci kantar da onarılarak hizmete sunuldu. 

Pancar yüklü traktörleriyle Muş-Bulanık Karayolu üzerinde bulunan pancar alım noktasında bekleyen çiftçiler, tek kantarla çok sıkıntı yaşadıklarını ve saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını iddia ederek, pancarlarını teslim etmedi. Muş Şeker Fabrikası'nın 25. dönem pancar alım kampanyasının başlamasıyla Bulanık İlçesi'nde 2 kantardan sadece bir tanesinin çalıştırılmasını protesto eden çiftçiler, 2 gün boyunca pancarlarını teslim etmedi. 

2 gün pancar alım noktasında bekleyen çiftçiler, Muş Şeker Fabrikası tarafından arızalı olan ikinci kantarın da onarılıp faaliyete sokulmasının ardından yılın ilk ürünlerini teslim etti. Protesto sebebiyle Muş-Bulanık Karayolu üzerinde yaklaşık 500 traktör 3 kilometre uzunluğunda bir kuyruk oluşurken, çiftçiler 2 kantarın birlikte çalışmaya başlamasıyla rahatladıklarını söyledi. Tek kantar çalıştığında uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını bildiren Fahri Şahin isimli çiftçi, "Geçen yıl tek kantarla alım yapıldığı için çok sıkıntılar yaşadık. Bir römork pancar teslim etmek için yaklaşık 12 saat sırada bekliyorduk. Bu yıl da yine tek kantar çalıştırılınca itiraz ettik. Hiçbir çiftçi pancarını teslim etmedi. Bunun üzerine arızalı olan kantar onarılıp hizmete açıldı. Bunun ardından bizde pancar teslim etmeye başladık" diye konuştu. 
İHa
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 14:45:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
maşallah şerafettin IP: 88.232.22.xxx Tarih : 9.10.2006 12:29:51
ya bu muşta bazı şeylerin düzende gitmesi için illaki protestomu yapılması lazım. bu sorun yıllardı bulanıkda vardı.ama ginede ilgili kuruma sorunu giderdikleri için TEŞEKKÜRLER....