5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Sağlık ocağı 9 yıldır açılacak

Varto'ya bağlı Karameşe Köyü'nde 1997 yılında yaptırılan sağlık ocağı, 9 yıldır açılmayı bekliyor. Köylüler iğne yaptırmak için dahi 15 kilometreyi aşarak yürümek zorunda kalıyor.

Varto'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan 140 haneli ve bin 500 nüfuslu Karameşe Köyü'nde 1997 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan ve Buzlugöze, Haksever, Hüseyinoğlu, Dutözü, Kalençik, Kayğıntaş, Ocaklı köylülerinin de yararlanması düşünülen sağlık ocağı halen faaliyete girmedi. Köylüler iğne yaptırmak için dahi 15 kilometreyi aşıp ilçedeki sağlık kuruluşlarına başvurmak zorunda kalıyor.

Sağlık Ocağı Muhtarın Evi Oldu 

Çürümeye terk edilen sağlık ocağı binası ise, şimdi Köy Muhtarı Hüseyin Tekin tarafından hane olarak kullanılıyor. Köylüler, Sağlık Bakanlığı'na tepki göstererek, sağlık ocağının derhal faaliyete geçmesini istiyor. Yunus Öztürk adlı köylü, "Köyümüz büyük olduğu için merkez köy olarak sağlık ocağı yaptılar ve bundan tüm çevre köylerde yararlanacaktı. Ama yıllar geçmesine rağmen, sağlık ocağı bir türlü faaliyete geçmedi. Sağlık ocağının faaliyete geçmesini istiyoruz" dedi. 

Köylülerden Mehmet Emin Bingöl de, "Devlet yaptı ama sonra açmadı. Sağlık ocağı yaptılar sonra sırtlarını çevirip gittiler. Çocuklarımızın ve bizim sağlığımız için sağlık ocağının faaliyete geçmesini istiyoruz. Sağlık ocağının bir an önce açılmasını, hemşire ve doktorun atanmasını istiyoruz" diye konuştu. Köylülerden Fesih Gönül ise sağlık ocağının açılmamasını haksızlık şeklinde değerlendirerek, şunları dile getirdi: "Hastalarımızı kilometrelerce ötedeki ilçe merkezine gönderiyoruz. Devlet hem binayı yapıyor, ondan sonra çürümeye terk ediyor. Bu doğru değil. Sağlık ocağının faaliyete geçmesi gerekir” diye konuştu.
Emrullah Özbey - Kenthaber
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2006 Perşembe 18:46:18
Güncelleme :6 Temmuz 2006 Perşembe 19:34:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?