5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Sel içme suyu şebekelerini tahrip etti

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, şehrin içme suyu şebekesinin aşırı yağış sebebiyle tahrip olduğunu belirterek, Devlet Su İşleri'nin (DSİ) Çar Çayı'nı biran önce ıslah etmesi gerektiğini söyledi. 

Yağış sebebiyle taşan ve şehrin içme suyu şebekesini tahrip eden Çar Çayı yatağından incelemelerde bulunan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Kaniya Denge ve Kumluk mevkilerinden şehre içme suyu taşıyan boruların sel sebebiyle tahrip olduğunu belirtti. Dede, DSİ'nin önlem almaması halinde Kızılziyaret Dağı'ndan gelen içme suyu şebekesinin de tahrip olabileceğini ifade etti. Kumluk ve Kaniya Denge mevkiindeki kaynaklardan alınan suyun şehir şebekesine aktarılamadığını belirten Necmettin Dede, şehirde sıkıntı yaşandığını vurguladı. 

Dede, konunun oldukça ciddi olduğunu ve Muş'un afet kapsamına alınması gerektiğini savunarak, "Afet kapsamında olmayan belediyemiz, yaz kış demeden afet sorunları ile ilgileniyor. Muş, Türkiye'de en geri kalmış vilayettir. Belediyenin imkan ve olanakları kısıtlıdır. Hizmetleri götürmek dahi sıkıntı ve zorluklar yaşıyoruz. Doğal afetler ile mücadele edecek güce sahip olmayan belediyemizin afet kapsamına alınması gerekir. Kumluk ve Kaniya Denge mevkilerinden gelen içme suyu borularımız sel baskınlarına maruz kaldı. İki kaynaktan gelen içme suyunu şehir şebekelerine aktaramıyoruz. Devlet Su İşleri Müdürlüğü'nün ekipleri çalışmalarına bir an önce başlamazsa Kızılziyaret kaynağından gelen içme suyu boruları da hasar görebilir. DSİ'nin biraz süratli davranıp dere yatağında gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz. Şehir merkezinde yaşanan su sorunu bu aksaklıklardan sonra artmaya başladı" dedi. 

Öte yandan Çar Çayı'ndaki etkisini iyice gösteren sel baskınlarından dolayı Devlet Su İşleri Müdürlüğü ekiplerinin dere yatağında ıslah çalışmalarına başlayacağı ve gerekli tedbirleri alacağı bildirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 13:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fati arslan IP: 85.98.241.xxx Tarih : 8.11.2006 16:28:37
SAYIN NECMETTİN DEDE MUŞ İLİNE YAPTIGINIZ YENİLİKLERLE MUŞA AYRI BİR GÜZELLİK KATMIŞ BULUNUYORSUNUZ.ÇEVRE DÜZNLEMELERİYLE MUŞ A DAHA BİR GÜZELSİLİK KATMIŞ BULUNUYORSUNUZSAYIN BAŞKANIM ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESSİN SİZİN GİBİ BİR BAŞKANIN ELLERİNDEN ÖPERERİM.