5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Sıcak havalar hayvancıları mutlu etti

küçükbaş hayvanMuş'ta, hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşlar, yemden tasarruf etmek için karın geç yağmasını umut ettiklerini belirterek, "Kar ne kadar geç yağarsa, biz o kadar karlı oluruz" dediler. 

Muş'ta, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar kış için stok ettikleri yemden tasarruf etmek için karın geç yağmasını bekliyor.

Havaların sıcak seyretmesi ve karın yağmaması sebebiyle Muş Ovası'nda on binlerce küçük ve büyükbaş hayvan otlanıyor. Yem fiyatlarının yüksek olduğunu ve karın geç yağmasının hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlara yarayacağını ifade eden 40 yıllık çoban Şemsettin Taş, "Bir ton samanın fiyatı 300 YTL'dir. Saman fiyatları oldukça yüksek. Bu sebeple hayvanımızı ne kadar dışarıda otlatırsak, o kadar karlıyız. Bir ton saman 100 küçükbaş hayvana ancak on beş gün yeter. Bu sebeple karın geç yağması en çok bize yarar. Şimdi gün boyunca dışarıda otlayan hayvanlarımıza sadece akşam saman veriyoruz. Bu sebeple oldukça karlıyız" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 11:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sedat özen IP: 85.96.36.xxx Tarih : 2.12.2006 14:55:36
selam ey muş halkı sen ki yılların yorgunu şimdi öyle haldesin karın geç yağmasını beklersin hani sana sahip çıkan devletin hiçmi hakkın yok bu devlette sana sahip çıkan olmuyor işte anadulu gerçeği işte devletin doğu anaduluya sahip çıkışı bende bir muşlu olarak bu duruma çok üzülüyorum biz toprağımızla başbaşa kalmışız ama allah bu adaletsizliği görüyor şüphesiz umarım bir gün o dengede olmayan terazi dengeye gelirde bizim insanımızda rahat bir ekmek yer teşekkürler