5
Mayıs
2024
Pazar
MUŞ

Sıcak havalar yüz güldürüyor

Muş'ta kış mevsimine girilmesine rağmen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, vatandaşların yüzünü güldürüyor.
 
Muş'ta Aralık ayının ortalarına gelinmesine rağmen yazdan kalma günler yaşanıyor. 

Gündüz yüzünü gösteren güneş, şehirde yoğunluk yaşanmasına sebep olurken, kahvelerin önünde oturup çay içebilen vatandaşlar güzel görüntüler oluşturuyorlar. Kış mevsiminin oldukça yağışlı ve sert geçtiği Muş'ta havaların bu mevsimde sıcak seyretmesinin daha önceki yıllarda pek görülmediğini söyleyen Necip Büte isimli vatandaş, "Aralık ayının ortasına gelinmesine rağmen dışarıda çay içebilmek pek alışık olduğumuz durum değil. Havalar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Geceleri soğuk olan havalar, gündüz oldukça sıcak geçiyor. Sıcak seyreden havaları fırsat bilerek kahvehanelerin önünde güneşlenip çay içerek zaman geçiriyoruz. Temennimiz havaların hep böyle gitmesi. Kar ne kadar geç yağarsa o kadar iyi olur bizim için" dedi. 

Havaların sıcak geçmesi ve karın yağmaması hayvancılık yaparak geçimini sağlayan vatandaşların da yüzünü güldürüyor. Havaların sıcak seyretmesi sebebiyle yemden tasarruf ettiklerini söyleyen vatandaşlar, "Kar yağmadığı için halen hayvanlarımızı dışarıda otlatabiliyoruz. Bu sebeple de yemden tasarruf ediyoruz. Kar ne kadar geç yağarsa biz o kadar karlı oluruz. Şu anda havalar iyi seyrediyor. Bu da bizi sevindiriyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 16:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?